|
Newbie
balıkesir
teknisyen
Onayladığı Mesaj Sayısı: 0
0 mesajı 0 onay aldı
|
almanca çeviri
aşağıdaki yazının almancaya çevrilmesi gerekiyor.Oğlum pazartesi okula götürecek,dönem ödevi,iyi çalışmalar....
OKULA ÖZEL İSMİN VERİLİŞ SEBEBİ
Okulumuzun binasını Sayın Sırrı Yırcalı Bey yaptırdığından ismi, 10.03.1987 tarih ve 230/6809 sayılı bakanlık onayı ile SIRRI YIRCALI ANADOLU LİSESİ olmuştur.
OKULUMUZUN TARİHÇESİ
Okulumuz 1984 yılında dönemin valisi Sayın Ahmet BAŞSOY'un gayretleriyle şimdiki Zühtü Özkardeşler Lisesinde Eğitim ve öğretime başladı. Okulu kurmak ve kadrosunu hazırlamak için Balıkesir Ortaokulu Başmuavini Sayın Süleyman SAYAN müdür vekili olarak görevlendirildi. İnşaat halindeki bu binada eğitim ve öğretim sürdüren okulun ilk kadrosunu ilk müdür yardımcısı ve Türkçe öğretmeni olarak Alpaslan AYRAL, İngilizce branşında Merdiye SANCAKLI, Nural YEMİŞCİ, Türker KUYUCUOĞLU oluşturdu.
73 Öğrenciyle eğitim-öğretime başlayan okulumuz, Balıkesir'li hayır sever Sayın Sırrı Yırcalı Beyefendi tarafından yaptırılan asıl binamıza 09 Şubat 1987 tarihinde taşınmıştır.
Bandırma yolu üzerinde, şehir merkezine 8 km. uzaklıkta bulunan okulumuz 26993 m2 alana kurulmuştur.
Okul idaresi ve Okul - Koruma Derneğinin gayretleriyle, sayın velilerin, hayırsever Balıkesir' lilerin maddi ve manevi desteği ile okulumuza gerekli olan her türlü araç ve gerecin temininin yanısıra ihtiyaç duyulan yemekhane binamız 400 kişinin yemek yiyebileceği tam kapasite ile hizmete sunulmuştur.
Öğrenci mevcudunun artmasıyla birlikte devletimizin sağladığı yardım ile 18 derslikli ek binamız da kısa sürede tamamlanmış, eğitim ve öğretime açılmıştır. Ayrıca kapalı spor salonumuz da tamamlanarak hizmete girmiştir.
Okulumuzun, Sayın Cumhurbaşkanımız Turgut ÖZAL ve dönemin Milli Eğitim Bakanı Metin EMİROĞLU tarafından 17 Ağustos 1987 tarihinde resmen açılışı yapılmıştır.
Halen okulumuzda 1 Müdür baş yardımcısı, 3 Müdür yardımcısı, 70 Öğretmen, 1301 Öğrenci, 5 Memur, 1 Teknisyen, 1 Kaloriferci, 1 Gece bekçisi, ve 8 Hizmetli personel görev yapmaktadır.
OKULUMUZUN AMACI
Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi kuruluşundan bu yana Atatürk İlke ve İnkılaplarına inanmış, çağdaş düşünce yapısına sahip öğrenciler yetiştirmeyi amaçlamış ve gelişimini bu doğrultuda sürdürmüştür.
Belli derslerin öğretimini yabancı dille yaparak öğrencilerin bir yabancı dil öğrenmelerini bu dille öğrenimlerini tamamlamalarını ve yüksek öğrenimlerini yurt içinde ve yurt dışında bu dilden de faydalanarak verimli bir şekilde yapmalarını sağlamak, onlara milliyetçi müspet kültür ve uygar görüşünü kazandırmak hedeflenmiştir.
Hemşehrimiz Sırrı YIRCALI'nın katkılarıyla 12 ay gibi kısa bir sürede bitirilerek 14. yılına başlayan okulumuz, Bakanlığımızın destekleri ve öğretmen, idareci, personelin özverili çalışmaları ile bugünkü haline gelmiştir. Okulumuz 1996 - 1997 yılı itibariyle MLO kapsamına alınmıştır.
ÖĞRETİM ÖZELLİKLERİ
Okulumuz gündüzlü olup karma bir öğretim yapmaktadır.
OKULUMUZUN ÖZELLİKLERİ
Okulumuz 26.993 m2 alana kurulmuş olup bu alan içerisinde 1551 m2 okul binasının bulunduğu alan, 820m2 yemekhane binasının bulunduğu alan, 1000m2 ise Spor Salonu alanıdır.
Okulumuz, ana bina, yemekhane-lokal ve kapalı spor salonu olmak üzere 3 üniteden oluşmaktadır.
Okulumuzun ön bahçe ve arka bahçe düzenlemesi yapılmış olup yol kenarlarına palmiye ve oya ağaçları dikilmiştir. İç kısımlar ise çiçeklendirilerek öğrencilerimizin rahatlıkla teneffüs ve öğle arasında zamanlarını geçirebilecekleri şekilde düzenlenmiş ve doğal bir çevre oluşturulmuştur.
ANA BİNA
1301 öğrencimizin öğrenim gördüğü ana binada 36 derslik, 2 fen laboratuarı, 1 dil laboratuarı, 1 bilgisayar odası, öğretmen çalışma odası, kitaplık, rehberlik bürosu, müzik odası ve diğer idari bölümler bulunur.
a) Fen Laboratuarları
Fizik, Kimya, Biyoloji ile ilgili yeterli araç-gerece sahiptir. Ayrıca laboratuarlarımızda televizyon ve video devreye konulmuştur. Konularla ilgili video kasetlerinden her zaman yararlanılabilen geniş bir arşiv oluşmuştur. Öğretmenlerimiz tarafından sürekli açık tutulup ders saati dışında da araştırma yapılması olanağı sağlanmıştır.
Öğrencilerimiz bilimsel araştırmalarını, projelerini ve TUBİTAK çalışmalarında bu laboratuarlardan yararlanarak gerçekleştirmektedir.
b) Dil Laboratuarı
42 Öğrenci kapasiteli olup açılışından beri hizmet vermektedir. Faal olarak çalışan 1 adet televizyon, 2 adet video ve çok sayıda kaset laboratuarın çalışmasında önemli ölçüde destek olmaktadır.
c) Bilgisayar Laboratuarı
Bilgisayar Destekli Eğitim Uygulaması programı dahilinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen bilgisayarlar faaliyet halindedir. 1 öğretmen bilgisayarı, 20 öğrenci bilgisayarı, 1 adet de yazıcı bulunmaktadır. Paket ders programları koordinatör öğretmenler tarafından kullanılmaktadır.
d) Kütüphane
2995'i İngilizce ve Almanca olmak üzere 8005 adet kitaba sahip olan kütüphanemiz, yaz tatili dahil gün boyunca öğrencilerimize destek olmaktadır. Özellikle öğle arasında çok kalabalık öğrenci grubuna rehber öğretmenlerin yardımıyla araştırma imkanı sağlanmaktadır.
e) Rehberlik Bürosu
Bir rehber öğretmeniyle her an öğrencinin rahatlıkla başvurup sorunlarını dile getirebileceği bir şekilde faaliyet göstermektedir. Otobiyografi, Sosyometri, Kendini değerlendirme, Problem tarama testleri ile öğrenci sorunları belirlenip çözülmektedir.
f) Müzik Atölyesi
Müzik ve Türk Sanat Müziği çalışmalarına her an açıktır. Spor Salonunda bulunmaktadır.
g) Resim Atölyesi
Yemekhanenin alt katında bulunan atölye öğrencilerin yağlıboya, suluboya, resim ve vitray çalışmalarını rahat bir şekilde çalışması için sürekli açıktır.
YEMEKHANE
820 m2 alana kurulu olan yemekhane binamız, Mart 1990 yılında inşaatı bitirilmiş olup, 1990-1991 öğretim yılında hizmete açılmıştır.
İki katlı olarak yapılan yemekhane binamızın alt katında mutfak, öğrenci lokali, masa tenisi salonu ve ambar bulunmaktadır. İkinci katı ise öğrenci ve personel yemek salonu olarak kullanılmaktadır. Aynı anda 400 öğrencinin, denerli olarak 800 öğrencinin yemek yiyebileceği kapasiteye sahiptir.
Ayrıca biri ana binamızın, diğeri de yemekhanenin alt katında bulunan iki kantin gün boyunca öğrencilerimizin hizmetine açıktır. Yemekhanenin alt katındaki geniş bölüm ise öğrenci lokali olarak kullanılmaktadır.
KAPALI SPOR SALONU
1045 m2 alana oturmuş olan spor salonumuz duşları, kız-erkek soyunma odaları, beden eğitimi öğretmenlerinin odalar ile çok amaçlı olarak yapılmıştır. Ayrıca sahnenin olması her türlü sosyal-kültürel faaliyetin yapılmasına uygundur.
|