Yalnız Mesajı Göster
Eski 17-08-2008, 04:18   #9 (permalink)
terceman
Grand Master

terceman kullanıcısının avatarı

Bandırma
Anarquista

Onayladığı Mesaj Sayısı: 49
226 mesajı 346 onay aldı
Katkı Puanı: 464
terceman terceman terceman terceman terceman

Mehmet, sen bahsettiğin durumdan rahatsız olmuşsun varsayarak bir şeyler yazacağım. Ben - hiç tevazu göstermeden - Tureng projesine başından beri en çok katkı sağlayanlardan biri olarak birilerinin foruma anlık geliş gidişleri, yangından mal kaçırmaları ve herhangi bir sebepten bildiklerini veya bildiklerini düşündüklerini saklı tutmalarından rahatsız olmuyorum. Aksine bu tür bir hareketi fazlasıyla erdemli buluyorum. "Bilmiyorsam ya da bilmediğimden eminsem (bildiğimden emin değilsem) susmalıyım" yararlı bir insan hareketi (hareketsizliği). Nitekim dünyada o kadar çok kendisi bir xxx bilmeyip bileni dövme cüretini gösteren zavallı var ki bahsettiğin şahısları o bakımdan takdir ediyorum.

Tureng Projesi'ne aktif katılım hadisesine dönersem, bu bence her babayiğidin harcı olan bir iş değil. Zaman zaman insanın bunlarla bu kadar uğraşması için manyak olması lazım diyorum kendime. Bir nevi imkansızın peşinden koşturuyoruz. Ama her daim gerçekçiyiz çünkü bilgi ve becerilerimizin gücüne güveniyoruz. Ernesto felsefesi. İnsanlara, çevirmenlere, işi olanlara (işte bahsettiklerin) ışık taşıyoruz. Kimimiz bundan sevap kazandığını düşünmenin, kimimiz insanlığa hayırlı bir iş yapmanın, çoğumuz her ikisinin verdiği mutlulukla kendimizden geçiyoruz. (Ben profesyonel bir çevirmen olarak kendimi müthiş geliştiriyorum ve çok değerli bir veritabanını kullanabilmenin avantajına seviniyorum.)

Aslında senin sorgulaman benim gibi işi mantıksal duygusal yorumlarla uzatmak yerine "bu masum bir çağrıdır, o kadar" sözleriyle de karşılanabilir. Ben diyorum ki bu düğünde isteyen ortaya çıkıp döktürsün isteyen kenardan alkış tutsun isteyen hayırlı olsun deyip ayrılsın. Bence biz işimize bakalım. Daha çevrilecek çoook sonuçsuz ve imkansız var.

Saygı, sevgiyle...

Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
5 kişi onayladı