Başlık: side-track
Yalnız Mesajı Göster
Eski 01-01-2008, 17:52   #8 (permalink)
joeboss
Grand Master

istanbul
UNEMPLOYED

Onayladığı Mesaj Sayısı: 382
657 mesajı 816 onay aldı
Katkı Puanı: 868
joeboss joeboss joeboss joeboss joeboss joeboss joeboss

Alıntı:
joeboss tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
sen yanlissin hemde cok yanlissin
assagida okuyacaklarin benim onerim degil bir sozlukten kelimesi kelimesine alintidir ornekler dahil ve side-track kelimesinin gercek anlamidir.
v.
side-track
v.tr
1- to divert from a main issue or course
ornek(i was sidetracked from my work by an unexpected visitor)
2-to delay or block the progress of deliberately
ornek(a bill that would sidetrack food irradiation in this country)
3-to switch from a main railroad track to a siding.
v.intr
1-to deviate from a main issue or course
2-to run into a siding
n.
a railroad siding

senin onerilerine gelince
yan kulvar / side lane
yan yol / side line ,side road , side street
yan serit / side lane , side traffic lane
yan hat / side route , side track ( side-track degil) , side railroad track
olmali idi.
verdigin uc alinti icinde tesekkur ederim fakat bu uc orneginde tren hatti ile ilgili oldugunun farkinda degilsin diye dusunuyorum
bu uc ornekte railroad track kelimesi ile ilgili , tren yolu hatti,tren yolu vs.

benim yukarida verdigim alintiya sen ulasamamissin , hemde uc degisik kaynak kullanarak.yukaridaki alintiyi goz ardi edip bana side track kelimesinin anlamini yan yol /yan hat/yan serit (kaldiki burada verdigin 3 alintida tren yolu/tren hatti anlamina geliyor-railroad track-) olarak kesip atiyorsun.Ben side-track kelimesini sahsen 25 seneye yakin gunluk hayatimda kullandim(elbetteki bu ben biliyorum sen bilmiyorsun anlaminda degil ama ben bu kelimeyi her zaman kullandigimi belirtmek icin diyorum) , fakat senin ise hic kullanmadigin ortada(buradada benim yukarida sundugum alintiyi hicbir sekilde onaylamadigindan yola cikarak).
eger
slower cars should drive on the right lane yerine slower cars should drive on the side-track deseydin ne kadar tuhaf olurdu farkindamisin?boyle bir kullanim varmi
hakikaten yan kulvar , yan yol , yan serit demek istediginde side line,side lane , side road , side street , kelimelerinin yerine side-track kelimesini tercih ettigin oldumu ?yada anadili ingilizce olan kisiler tarafindan tercih edildigini ve kullanildigini duydunmu?gunluk ingilizcede hic kullandinmi?kullanildigini duydunmu?bana side-track kelimesini kullanarak ve yan yol/serit/kulvar anlamina gelecek sekilde(tren yolu haricinde) bir veya bir iki ornek verebilirmisin lutfen.

Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla