Tureng Forum  

Geri Git   Tureng Forum > ÇEVİRİ > Cümle Çevirisi Danış
Cümle Çevirisi Danış Çevirisinde yardım almak istediğiniz cümleler için lütfen yeni başlık açınız.

Tureng Sözlük iGoogle'da!
iGoogle ana sayfanıza eklediğiniz bu araç ile araç kutusuna girdiğiniz kelimeyi Tureng'de aratabilirsiniz.

Yeni Konu Gönder  Yanıtla

LinkBack Konu Araçları Bu Konuda Ara Görünüm Modları
Eski 25-02-2008, 12:55   #1 (permalink)
Member

istanbul
tercüman

Mesaj Onayı: 28
16 Mesajı 16 Onay Aldı
hereby expressly disclaims any warranty or guarantee

A hereby expressly disclaims any warranty or guarantee, whether express or implied, with regard to items described herein.

bunu çeviremedim.

Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-02-2008, 14:29   #2 (permalink)
Man of few words

(((((ASLAN))))) kullanıcısının avatarı

İSTANBUL
Çevirmen

Mesaj Onayı: 304
276 Mesajı 405 Onay Aldı

Alıntı:
belledejour tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
A hereby expressly disclaims any warranty or guarantee, whether express or implied, with regard to items described herein.

bunu çeviremedim.
Burada tarif edilen parçalar[kalemler] konusunda, sarih veya zımni olan her türlü yetki veya garantiden ferağat ettiğini[vazgeçtiğini] açıkça beyan eder....

[Öznemiz kayıp galiba, yüklemi[beyan eder] özneye göre çekimlersiniz.]
.

P.S. "Any warranty or guarantee" her ne kadar "herhangi bir..." anlamına gelse de, burada kastedilen şey "her türlü ..." dür.

1 kişi mesajı onayladı:
Eski 25-02-2008, 14:58   #3 (permalink)
Senior Member

IRELAND
Çevirmen

Mesaj Onayı: 104
177 Mesajı 237 Onay Aldı

Alıntı:
belledejour tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle

bunu çeviremedim.
A, burada (işbu belgede) belirtilen kalemlere ilişkin, ne serahaten (açıkça) ne de ima yoluyla, hiçbir garanti veya teminatı kabul etmez.

What is the difference between warranty and guarantee?

A warranty is a promise or guarantee given. A warranty is usually a written guarantee for a product and declares the maker's responsibility to repair or replace a defective product or its parts. A guarantee is an agreement assuming responsibility to perform, execute, or complete something and offering security for that agreement. It is a promise or an assurance, especially one given in writing, that attests to the quality or durability of a product or service, or a pledge that something will be performed in a specified manner. A guaranty is an undertaking or promise that is the answer to or payment for a debt or default. A guaranty is also something given or held as security until a debt is paid or the performance of a duty is fulfilled. By the way, warrantee is the person to whom a warranty is made and guarantee is one who makes a guaranty.

2 kişi mesajı onayladı:
Eski 04-03-2008, 15:19   #4 (permalink)
Member

istanbul
tercüman

Mesaj Onayı: 28
16 Mesajı 16 Onay Aldı

Arkadaşlar çok teşekkürler. Cümlede özne A idi. Özne olarak 'x' deseydim daha net olacakmış, farketmemişim hemen şirket ismini 'A' olarak yazmışım. Kusuruma bakmayınız.

Yeni Konu Gönder  Yanıtla
Etiketler: any, disclaims, expressly, guarantee, hereby, warranty

Bu başlığı görüntülemekte olan kullanıcı sayısı: 1 (0 üye, 1 konuk)

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları