Tureng Forum  

Geri   Tureng Forum > ÇEVİRİ > Cümle Çevirisi Danış

Cümle Çevirisi Danış Çevirisinde yardım almak istediğiniz cümleler için lütfen yeni başlık açınız.

BAŞLIK AÇARKEN UYULMASI GEREKEN KURALLAR:
Başlıkta "acil", "yardım", "çeviri" gibi genel kalıplar kullanmayınız.
Sorduğunuza benzer cümlelerde yardım almak için google araması yapan kişilere yol gösterecek biçimde, cümlenizin bir kaç kelimeden oluşan gramer veya kelime öbeği gibi anlamlı bir parçasını başlığa koymalısınız.

Yeni Başlık Aç  Yanıtla

LinkBack Başlık Araçları Bu Başlıkta Ara Görünüm
Eski 12-04-2008, 17:56   #1 (permalink)
Guest
Guest

baron and cyrano

Given the fact that the modern reader is more aware of Cyrano who never existed, than the real person and of a psychotic syndrome (Munchausen Syndrome) than the actual war hero and baron of the eighteenth century, either man's assertion that they were literally "the first man on the moon" is probably a trivial concern at best.

bir şu cümleyi türkçe söylesin lütfen, ben beceremedim.
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-04-2008, 19:42   #2 (permalink)
Guest
Guest

Modern okuyucunun, gercek sahistan cok hic yasamamis olan Cyrano'ya ve asil savas kahramani ve 18. yy. baronundan cok psikoz sendromuna (Münchhausen Sendromu) dikkat ettigine bakilirsa, her iki adamin söze göre "aya cikan ilk insanlar" olduklari iddiasi galiba olsa olsa abes birseydir.
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-04-2008, 20:17   #3 (permalink)
Guest
Guest

teşekkürler skmebdo8dfbcirt, çok yararlı oldu yaklaşımınız sahiden ve şöyle toparladım:

Eğer günümüz okurlarının, gerçekte kim olduğundan ziyade, asla var olmamış olan Cyrano’dan ve gerçek savaş kahramanı ve on sekizinci yüzyıl baronundan ziyade onun psikoz sendromundan (Manchausen Sendromu) haberdar olduğu göz önüne alınacak olursa; her ikisinin de gerçek anlamda “aya çıkan ilk insan” olduklarına ilişkin iddiaları, en iyi olasılıkla önemsiz bir şeydir.
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 12-04-2008, 23:17   #4 (permalink)
Grand Master

ALI-KARABULUT kullanıcısının avatarı

Gaziantep
GHOST WRITER

Onayladığı Mesaj Sayısı: 246
524 mesajı 638 onay aldı
Katkı Puanı: 1077
ALI-KARABULUT ALI-KARABULUT ALI-KARABULUT ALI-KARABULUT ALI-KARABULUT ALI-KARABULUT ALI-KARABULUT ALI-KARABULUT

Given the fact that the modern reader is more aware of Cyrano who never existed, than the real person and of a psychotic syndrome (Munchausen Syndrome) than the actual war hero and baron of the eighteenth century, either man's assertion that they were literally "the first man on the moon" is probably a trivial concern at best.

Günümüz okuyucusunun hiç yaşamamış olan Cyrano'yu gerçekte var olan kişiden daha iyi tanıması ve Munchausen psikozuna asıl savaş kahramanı ve onsekizinci yüzyıl baronundan daha vakıf olduğu göz önüne alındığında her iki adamın da hakikaten 'aydaki ilk insan' olduğu iddiası belli ki taş çatlasa fasa fiso bir alâkadır.

Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla
2 kişi onayladı
Eski 13-04-2008, 11:43   #5 (permalink)
Guest
Guest

Alıntı Yaparak Cevapla
Yeni Başlık Aç  Yanıtla

Bu başlığı görüntülemekte olan kullanıcı sayısı: 1 (0 üye, 1 konuk)

Başlık Araçları Bu Başlıkta Ara
Bu Başlıkta Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm

Gönderme Kuralları
Başlık Açamazsınız
Yanıt Gönderemezsiniz
Dosya Ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı Düzenleyemezsiniz

BB code kullanabilirsiniz
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık