28-06-2008, 09:05
|
#1 (permalink)
|
|
Newbie
Ankara
Egitmen
Onayladığı Mesaj Sayısı: 0
0 mesajı 0 onay aldı
|
Hollandaca Temel Yerleşim Bilgi Sınavı
LALE TALENGROEP ANKARA
Temel Yerleşim Bilgi Sınavı
Hollanda'da 3 aydan fazla bir süre için kalmak istiyorsanız uzun süreli vize (MVV) başvurusunda bulunmanız gerekir.
(MVV) Oturum müsadesine başvurmadan önce Hollanda'nın Türkiye'de bulunan büyükelçiliginden veya konsolosluklarından birinde Temel Yerleşim Bilgi Sınavına girmek ve bu sınavda başarılı olmanız gerekir. Sınav, Hollanda ile doğrudan bağlantılı bir telefon aracılığı ile sesli ve Hollandaca olarak yapılmaktadır
Bu Yasa, Hollanda'da vatandaşlık uyum sürecinin zor ve uzun bir dönemi kapsadığından dolayı yabancıların, gelmeden önce ülkelerinde bu uyuma hazırlanmalarını istiyor.
Yasaya göre, ülkeye gelecek kişinin vatandaşlık uyum sürecine hazır olup olunmadığı kendi ülkesinde düzenlenecek sınavla belirlenecek. Hollanda temsilciliklerince bu ülkeye yerleşmeye aday yabancı sözlü olarak Hollandaca dil sınavına ve Hollanda'yı coğrafya, tarih ve toplumsal yapı olarak ne ölçüde tanıdığı konusunda sınava girecek. Başarılı olamayanların Hollanda'ya gidişine izin verilmeyecek.
Lale Talengroep olarak amacımız, yeni yasa gereği Hollanda'ya göçmen olarak yerleşmek isteyen Türk vatandaşlarının girmeleri gereken Temel Yerleşim Bilgi sınavına iyi bir şekilde hazırlanmaları ve sınavda başarılı olmalarını sağlamaktır.
Lale Talen Groep, Hollanda'daki ve Hollanda dışındaki yabancılar için şu konularda bilgi sağlar:
HİZMETLERİMİZ
A. EĞİTİM GRUPLARININ OLUŞTURULMASI.
1. 4-veya 6 haftalık paketler halinde her seviyeye uygun, en fazla 10 kişilik gruplar oluşturularak eğitim verilmesi.
2. Haftada 3 gün, günde ortalama 4 saat uygulamalı eğitim.(kurslarımız şuan hafta içi verilecektir)
3. İsteyene özel hollandaca ders imkanı.
4. Uyum sınavına girecek adaylarda %100 başarı oranını sağlamayı hedefledik.
EGİTİM KONULARI
B. DİL EĞİTİMİ
1. Holllandaca kendini ifade etme.
2. Hollandaca pratik (konuşma).
3. Diksiyon eğitimi.
4. Sınavın ikinci bölümünü oluşturan dilbilgisi eğitimi:
-cümle tekrarları
-kısa soruların cevaplandırılması
-karşıt sözcükler
-anlatılan bir hikayenin yeniden anlatılması
C. HOLLANDANIN GENEL KÜLTÜRÜ, SOSYAL YAŞAMI VE KANUNLARI KONULARINDA EĞİTİM
1. Hollanda'da Genel Kültür.
2. Hollanda'da yaşam ve sosyal uyum.
3. Çocuk bakımı ve eğitimi.
4. Sağlık bakımı.
5. Çalışma hayatı.
6. Hollanda Kanunları.
7. Hollanda Tarihi.
E. SINAVLA İLGİLİ İŞLEMLER
1. Sınava ait formların doldurulması .
2. Evrak tespiti ve tercümesi.
3. Özel durumlarda dilekçe yazılması .
4. Hollanda Dışişleri Bakanlığına resmi başvuru.
5. 350 Euro Sınav harcının Bakanlığın hesabına yatırılması.
6. Bankaya para yatırılarak pin-code/şifre alınması.
D. DANIŞMANLIK HİZMETLERİ.
Dil ve kültür eğitimin yanı sıra kursiyerlerimize Hollanda’da uygulanan formalitelerle ilgili danışmanlık hizmeti de verilmektedir.
F. HOLLANDACA TERCÜME VE ÇEVİRİ HİZMETLERİ
Ticari yazışmalar, resmi evraklar, kitaplar, web sayfaları, kullanım kılavuzları, broşürler gibi yazılı tercümeler ile konferanslar, seminerler, iş toplantıları, adli duruşmalar gibi sözlü çevirilerde titiz çalışma sonucu güvenli hizmet sunulması.
Yer : Hilal mahallesi
71 ci sokak, 12/8
Yildiz, Cankaya,
Ankara
Tel : 05334332102
Tel : 0312-2251913
Tel : 0312-4412264
E-mail :naarnederland@live.nl
Internet sayfasi :http://naarnederland.come2me.nl
|
|
|