Tureng Forum  

Geri   Tureng Forum > SÖZLÜK > Kelime Öner

Kelime Öner Karşılık önereceğiniz kelimeyi lütfen büyük harf ve noktalama işareti kullanmadan başlığa yazınız. Ayrıca doğru olduğunu düşündüğünüz karşılığa iletinin sağ alt köşesinde bulunan "onayla" butonu ile puan verebilirsiniz.

Yeni Başlık Aç  Yanıtla

LinkBack Başlık Araçları Bu Başlıkta Ara Görünüm
Eski 18-09-2007, 17:55   #1 (permalink)
Admin

Tureng-Çağla kullanıcısının avatarı

İstanbul
Tureng

Onayladığı Mesaj Sayısı: 723
221 mesajı 312 onay aldı
Katkı Puanı: 401
Tureng-Çağla Tureng-Çağla Tureng-Çağla Tureng-Çağla Tureng-Çağla
ad hominem veya argumentum ad hominem

Alev Alatlı'nın Safsata Kılavuzu'nda "adam karalama safsatası" olarak tanımlanıyor.
Anlamı: Öneri yerine, öneriyi yapan kişi tartışma konusu edilerek iddialara karşı çıkmak suretiyle yapılır.

Eski 18-09-2007, 22:06   #2 (permalink)
Grand Master

ALI-KARABULUT kullanıcısının avatarı

Gaziantep
THE EMPTY BOOK

Onayladığı Mesaj Sayısı: 252
530 mesajı 645 onay aldı
Katkı Puanı: 1091
ALI-KARABULUT ALI-KARABULUT ALI-KARABULUT ALI-KARABULUT ALI-KARABULUT ALI-KARABULUT ALI-KARABULUT ALI-KARABULUT
Cevap: ad hominem veya argumentum ad hominem

Türk televizyonlarında sözüm ona aydınların, kerli ferli adamların içine sık sık düştükleri acınası haldir. Safsata lafı az kalır, hezeyan demek daha oturaklı olur. Yurdumun insanı böyle dalaşları sever, karşı taraf nasıl bir 'ad hominem' atağı yapacak diye bekler, hatta program biter, ertesi günü hatta gelecek haftayı bekler. Dedim ya kitlesel bir hezeyandır bizim bu tür hallerimiz. Bu arada kendimi EkşiSözlük'te yazıyor gibi hissettim.

ad hominem

Usage Note: As the principal meaning of the preposition ad suggests, the homo of ad hominem was originally the person to whom an argument was addressed, not its subject. The phrase denoted an argument designed to appeal to the listener's emotions rather than to reason, as in the sentence The Republicans' evocation of pity for the small farmer struggling to maintain his property is a purely ad hominem argument for reducing inheritance taxes. This usage appears to be waning; only 37 percent of the Usage Panel finds this sentence acceptable. The phrase now chiefly describes an argument based on the failings of an adversary rather than on the merits of the case: Ad hominem attacks on one's opponent are a tried-and-true strategy for people who have a case that is weak. Ninety percent of the Panel finds this sentence acceptable. The expression now also has a looser use in referring to any personal attack, whether or not it is part of an argument, as in It isn't in the best interests of the nation for the press to attack him in this personal, ad hominem way. This use is acceptable to 65 percent of the Panel.·Ad hominem has also recently acquired a use as a noun denoting personal attacks, as in “Notwithstanding all the ad hominem, Gingrich insists that he and Panetta can work together” (Washington Post). This usage may raise some eyebrows, though it appears to be gaining ground in journalistic style.·A modern coinage patterned on ad hominem is ad feminam, as in “Its treatment of Nabokov and its ad feminam attack on his wife Vera often border on character assassination” (Simon Karlinsky). Though some would argue that this neologism is unnecessary because the Latin word homo refers to humans generically, rather than to the male ***, in some contexts ad feminam has a more specific meaning than ad hominem, being used to describe attacks on women as women or because they are women, as in “Their recourse... to ad feminam attacks evidences the chilly climate for women's leadership on campus” (Donna M. Riley).

Eski 19-09-2007, 11:05   #3 (permalink)
Grand Master

Bora Kılıç kullanıcısının avatarı

Istanbul/ErenKöY
KraL GS

Onayladığı Mesaj Sayısı: 662
601 mesajı 797 onay aldı
Katkı Puanı: 1282
Bora Kılıç Bora Kılıç Bora Kılıç Bora Kılıç Bora Kılıç Bora Kılıç Bora Kılıç Bora Kılıç Bora Kılıç
Cevap: ad hominem veya argumentum ad hominem

benim de sürekli forumlarda gördüğüm olay
amerikalılar hep politika tartışamalarda uyguluyorlar bunu
mesela bir republican jew ile
liberal meksikalı black tartışıyor, jew olan baktı ki yenilcek, hemen başlıyor,
you are an antisemite, you love to hate jews bla bla ...

öbürü de you are a racist ***** diye saldırıya geçiyor
ben de seyredip gülüyorum

Bu başlığı görüntülemekte olan kullanıcı sayısı: 1 (0 üye, 1 konuk)

Başlık Araçları Bu Başlıkta Ara
Bu Başlıkta Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm

Gönderme Kuralları
Başlık Açamazsınız
Yanıt Gönderemezsiniz
Dosya Ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı Düzenleyemezsiniz

BB code kullanabilirsiniz
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
AçıkTrackback
Açık Pingback
AçıkRefback

Benzer Başlıklar
Başlık Başlığı açan Forum Yanıt Son Mesaj
(birinin veya bir şeyin) yokluğuna alışmak Tureng-Çağla Kelime Danış 1 29-12-2007 00:01
uyuşmak (el veya ayak) ancelotti777 Kelime Danış 2 14-09-2007 17:01

Forumda yayınlanan kelimeler, karşılıkları ve yapılan yorumlar, yazılar, makaleler kaynak gösterilse dahi izinsiz kullanılamaz.