Tureng Forum  

Geri   Tureng Forum > GENEL > Off Topic

seslisozluk.com hırsızlığı ile ilgili önemli duyuru | İngilizce/Türkçe çevirisi

Yeni Başlık Aç  Yanıtla

LinkBack (12) Başlık Araçları Görünüm
Eski 14-12-2008, 14:30   12 bu mesaja dışarıdan bir link ile bağlandı. Görüntülemek için tıklayın. #1 (permalink)
Editör

Özgür Süyel kullanıcısının avatarı

Istanbul
Tureng Çeviri

Onayladığı Mesaj Sayısı: 19.816
1.513 mesajı 2.514 onay aldı
Katkı Puanı: 4882
Özgür Süyel Özgür Süyel Özgür Süyel Özgür Süyel Özgür Süyel Özgür Süyel Özgür Süyel Özgür Süyel Özgür Süyel Özgür Süyel Özgür Süyel
Angry seslisozluk.com hırsızlığı ile ilgili önemli duyuru

Değerli Tureng Forum Üyeleri,

seslisozluk com adresindeki yeni sürümünde Tureng Sözlük veritabanının bir bölümünün izinsiz olarak kullanılmakta olduğunu tespit ettik.

Hâlihazırda veritabanımızın sunucumuzdan yasadışı yollarla alınma tarihi ve bu yasadışı eylemi gerçekleştiren ip no. ile ilgili olarak yasal süreç devam etmekte olup, seslizsozluk.com da bu suça karışmış görünmektedir.

Bayram dolayısıyla mevcut sürece bu söz konusu hırsızlık eylemine ilişkin olarak seslizsozluk ile ilgili dava başvurumuzu da Pazartesi günü gerçekleştirmekte kararlıyız.

Hem etik açıdan hem de söz konusu site ile süregelen davamıza gölge düşmemesi adına forumumuzdaki kelimeleri önerilen karşılıkları söz konusu sözlük sitesinin katkıda bulun bölümüne önermemeniz konusunda hassasiyetinizi rica ederiz.

Üzerinde çalışılmış, emek harcanmış ve büyük fedakârlıklarla kullanıcılarımıza sunmaktan şevk duyduğumuz projemizin, alçakça, bu tür rakip bir sitede hiç danışılmadan veya sorgulanmadan yayınlanması, gelecekte ve daima üzerinde çalışmaya devam edeceğimiz geliştirme planlarımıza engel olmaktadır.

Bu eylemden görülen zarar sadece Tureng Sözlük ve Forum ile sınırlı olarak düşünülmemelidir. Unutulmamalıdır ki Tureng Sözlük ve Forum varlığı ile büyük bir boşluğu doldurmuştur ve doldurmaktadır. Bu bakımdan bu yasadışı olduğu kadar etik dışı eylem, sözlüğümüzü ve forumumuzu başvuru kaynağı olarak kullanmakta olan veya kullanacak kişilere karşı işlenmiş bir suç olarak da addedilmelidir.

Konuyla ilgili yazmış olduğumuz bildiri ve uyarı mesajlarına cevap vermeye tenezzül etmeyerek, son çare olarak söz konusu şahsa ulaşabileceğimi düşündüğüm forumundaki mesajlar vasıtasıyla binlerce kullanıcısı önünde yaptığı eylemin suç olduğunu duyurmama rağmen, bu suçlamaya herhangi bir itiraz getirmek bir yana, yazdığım mesajları silip üyeliğimi yasaklamış, üstelik de tekrar gündeme getirme ihtimalimi ortadan kaldırmak adına forumun mevcut kayıt özelliğini iptal ederek forumuna yeni kayıt için 30 gün değerlendirme süresi gibi saçma bir önlem almış ve suçunu kabul etmiştir.

Amerika'da yaşıyor olmakla kendisini dokunulmaz sanan bu şahsa karşı biz yasal hakkımızı sonuna kadar arayacağız.

Siz de lütfen bu hırsızlığa ve bu hırsızlığı yapanlara prim vermeyiniz ve tepkinizi gösteriniz, bu konuyu mümkün olan her platformda dillendiriniz ve çevrenize duyurunuz.

Unutmayınız ki bu ülkede hala dürüst ve iyi şeyler yapmak için büyük fedakârlıklarda bulunan, canla başla çalışan insanlar var, bizden desteğinizi esirgemeyiniz.

Not: Karşılaştırma yapmak isterseniz, söz konusu sözlüğün hem eski hem de yeni sürümünde ve Tureng Sözlükte yapacağınız aramalarla bizim haklı olduğumuzu göreceksiniz.

Saygılarımla,
Özgür Süyel
Tureng

Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-12-2008, 17:59   #2 (permalink)
Newbie

İSTANBUL
ÇEVİRMEN

Onayladığı Mesaj Sayısı: 215
12 mesajı 30 onay aldı
Katkı Puanı: 54
Dural Tercüme
Dural medikal ve akademik çeviri olarak tureng çeviri limited şirketinin yanındayız

DURAL MEDİKAL VE AKADEMİK ÇEVİRİ OLARAK TURENG ÇEVİRİ LİMİTED ŞİRKETİNİN YANINDAYIZ!!

AŞAĞIDA DİKKATLERİNİZE SUNMUŞ OLDUĞUMUZ DUYURU RESMİ WEB SİTEMİZDE YAYIMLANAN DUYURUDUR. KONUNUN BİR AN ÖNCE AÇIKLIĞA KAVUŞTURULMASINI DİLİYORUZ.

SAYGILARIMIZLA,

ÇEVİRİ DÜNYASININ DEĞERLİ TÜM MENSUPLARINA VE SİTEMİZİN SAYGIDEĞER MİSAFİRLERİNE,

PROFESYONEL ÇEVİRMENLER İÇİN HEM SÖZLÜK KULLANIMI HEM DE DİĞER ÇEVİRMELERLE BİRÇOK HUSUSTA GEREK DUYULAN İLETİŞİM ANLAMINDA BÜYÜK BİR BOŞLUĞU DOLDURAN TURENG ÇEVİRİ LİMİTED TARAFINDAN SEKTÖRE YAPMIŞ OLDUĞU KATKININ HİÇ DE HAKKETMEDİĞİ BİR ŞEKİLDE KENDİLERİNDEN RESMİ YAZILI İZİN ALINMAKSIZIN BAŞKA BİR SÖZLÜK SİTESİ TARAFINDAN KULLANILDIĞI İDDİASIYLA KONUYU YARGI SÜRECİNE GÖTÜRME HAZIRLIĞINDA OLDUĞU TÜM ÜYELERİNE VE FİRMAMIZA BİLDİRİLMİŞTİR. KONUYLA İLGİLİ TEKNİK TESPİTLERİN YAPILDIĞININ BELİRTİLDİĞİ DUYURUDA KONUYLA İLGİLİ SÜRECİN 15 ARALIK 2008 PAZARTESİ YAPILACAĞI İFADE EDİLMEKTEDİR. KONUYLA İLGİLİ TURENG FORUMDA YAYIMLANAN AÇIKLAMA http://forum.tureng.com/ ADRESİNDE YAYIMLANMIŞTIR.

GÜNÜMÜZE DEĞİN TÜM ÇEVİRMENLERİN YARARLANACAĞI BİR SÖZLÜK VE İLETİŞİM PLATFORMU FONKSİYONUNU YERİNE GETİRECEK BİR ÇEVİRMEN FORUMU İÇİN BÜYÜK EMEK VE ZAMAN HARCAYAN TURENG LİMİTED'İN DEĞERLİ SAHİPLERİ SAYIN ÖZGÜR SÜYEL VE SAYIN ÇAĞLA SÜYEL'İ TANIYAN VE YAKLAŞIMLARINI BİLEN BİR ÇEVİRİ FİRMASI OLARAK DİLİYORUZ Kİ KONUNUN HUKUKİ SÜREÇTE BİR AN ÖNCE AYDINLANSIN VE BÜYÜK BİR HAKSIZLIĞIN ÖNÜNE GEÇİLSİN.

BUNUN YANINDA BELİRTİLEN SÖZLÜK SİTESİNDEKİ ŞAŞIRTICI ORANDAKİ BENZERLİK BİZLERİN DE DİKKATİNİ ÇEKMİŞ OLUP KONUNUN BU BOYUTU DA TURENG LİMİTED'İN KONUYLA İLGİLİ DEĞERLENDİRMESİNİ VE İDDİASINI DOĞRULAR NİTELİKTEDİR.

DURAL MEDİKAL VE AKADEMİK TERCÜME OLARAK, SON DERECE ÖZENLİ VE ÜST DÜZEY BİR SÖZLÜK HİZMETİNİ VE FORUM İLETİŞİMİNİ ÇEVİRİ DÜNYASININ HİZMETİNE SUNMUŞ OLAN TURENG ÇEVİRİ LİMİTED ŞİRKETİNE KONUYLA İLGİLİ SÜREÇTE BAŞARILAR DİLİYOR VE ÜYESİ OLMAKTAN GURUR DUYDUĞUMUZ TURENG SÖZLÜK VE FORUMUN YANINDA OLDUĞUMUZU DUYURUYORUZ.

DURAL MEDİKAL VE AKADEMİK ÇEVİRİ
www.duralmedicaltranslations.com

Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
3 kişi onayladı
Eski 14-12-2008, 21:43   #3 (permalink)
Promising Member

silvara kullanıcısının avatarı

İstanbul
Mimar

Onayladığı Mesaj Sayısı: 28
52 mesajı 92 onay aldı
Katkı Puanı: 184
silvara silvara

Bence söz konusu site www.wordreference.com un bir kopyası. O siteye giren varsa görmüştür.

3 kişi onayladı
Eski 14-12-2008, 22:52   #4 (permalink)
Admin

cagla kullanıcısının avatarı

İstanbul
Tureng

Onayladığı Mesaj Sayısı: 920
446 mesajı 731 onay aldı
Katkı Puanı: 1246
cagla cagla cagla cagla cagla cagla cagla cagla cagla

...

2 kişi onayladı
Eski 15-12-2008, 00:27   #5 (permalink)
Newbie

zanzibar
eksper

Onayladığı Mesaj Sayısı: 285
11 mesajı 27 onay aldı
Katkı Puanı: 40
zanzibar

Buradaki bazı arkadaşların zamanında yapmış oldukları bazı çekişmelerden dolayı foruma nerdeyse yedi aydır girmedim. Fakat bugün bu tartışmalara yorum getirme gereği duyuyorum.

Sözkonusu durumu inceledim ve tureng'in haklı olduğunu seslisozluk'un eski versiyonunda aynı kelimeleri aratarak gördüm. Öyle ki eski seslisozluk versiyonunda olmayan kelimelerin tamamı ne gariptir ki hem yeni seslisozluk verisyonda hem de tureng'de var, hem de Çağla hanımın dile getirdiği gibi parantezlerle kategorileri bile belirtilerek.

Seslisozluk sahibinin veya yetkilisi herhangi birisinin şu platforma çıkıp ta hayır biz bunu yapmadık yapmayız da demelerini en azından biz seslisozluk forum üyeleri olarak beklerdik ancak dün açılan konuyla ilgili şikayet mesajlarının silinmesi ve insanların banlenmesi onların bunun tersi yönünde hareket ettiklerini ispat etmektedir. Sanırım Çağla Hanım ve Özgür Bey iddialarında kesinlikle haklılar.

Şahsen ben seslisozluk'ü kullanıyordum ve forumuna da dediğim gibi kayıtlıydım. Ancak bu olaylar sonrasında seslisozluk'ü bir daha ziyaret etmemeye karar verdim. Böyle şeylere tepkisiz kalmak çok yanlış.

Burak'ın (seslisozluk sahibi) forumunda dile getirilen ve kullanıcılar tarafından sorgulanan bu ahlak dışı davranışı, ilgili forum üyelerinin threadlerini silerek, onlara özelden mesajlar yollayarak ve hatta bu konuyu iyice irdelemeye çalışan kullanıcıları (bu üye beş senelik bir üyedir ve çok fazla katkıda bulunmuştur adını vermek istemiyorum) da hiç bir gerekçe göstermeden keyfi bir biçimde forumundan atması benim ve çok sayıdaki sağduyu sahibi sözlük kullanıcısının midesini bulandırmıştır.

İşin ilginç yanı bu haksızlıklara maruz kalan forum kullanıcılarının diğer forum kullanıcıları tarafından destek görmemesidir.

Sözü edilen foruma ben de konuyla thread açmaya çalıştım ve aynı işlemlerle ben de karşılaştım. Ne gariptir ki bunları seslisozluk forumda yazmam gerekirken burada yazıyorum.

Seslisozluk adminlerinin ve sahibinin gösterdiği bu tutum polis kıyafeti giymiş bir grup şehir eşkiyasının bar basıp bir kadıncağızı saçından sürükleye sürükleye dışarı çıkarıp götürmelerinden farksızdır.

Hepinize İyi Geceler Dilerim

Eski 15-12-2008, 03:04   #6 (permalink)
Editör

Istanbul
Tureng Çeviri

Özgür Süyel Özgür Süyel Özgür Süyel Özgür Süyel Özgür Süyel Özgür Süyel Özgür Süyel Özgür Süyel Özgür Süyel Özgür Süyel Özgür Süyel

Suçladığımız site sahibinin sağduyulu (!!) diğer bir önlem olarak, kendi kullanıcılarının rahatını bozmayı göze alıp suçunun anlaşılmasını önlemek amacıyla sözlüğünün eski versiyonunu (ki seslisozluğu kullanan arkadaşlar bilirler) kaldırma yoluna gitmiştir. [ki bu tutumu ile kendi kullanıcılarının nezdinde beni haklı çıkarmaktadır]

2 kişi onayladı
Eski 15-12-2008, 09:01   #7 (permalink)
Newbie

bursa
yönetici

Onayladığı Mesaj Sayısı: 0
1 mesajı 5 kez onay aldı.
Katkı Puanı: 4
Tesla

Arkadaşlar merhaba,
Bu foruma ilk defa yazıyorum. Maalesef bu da seslisozluk'un, Tureng içeriğini haksızca kullanmasına denk geldi. Geçimini çeviri işinden sağlayan herkesin çok rahatlıkla görebileceği gibi, adı anılan sitenin eski içeriğinin, Tureng'in içeriğine kıyasla, ne kadar zayıf ve kapsamsız olduğu son derece açıktır. Zaten çeviri çalışmalarım sırasında çok büyük bir çoğunlukla Tureng'e başvuruyorum. Diğer siteye şimdiye kadar belki 10 belki de 15 kere girmişimdir. Hele bu haksız içerik alıntılaması olayından sonra hiç girmedim, girmek de istemiyorum. Burada şanssızlık, diğer site yöneticilerinin kendilerini nasıl daha iyi yönde geliştirebileceklerini araştırmaları ve bu yönde çaba sarfetmeleri yerine "hazır yapılmışı var" mantığıyla hareket edip hazıra konma yaklaşımlarıdır. Ailesinin bütün geçimini yalnızca çeviri işinden sağlayan birisi olarak, bu haksızlığa yapan siteye artık hiç bir şekilde girmeyeceğimi ilan ediyorum. Tureng'in de başlatacağı adli süreçte başarılar diliyorum. İyi bir sonuç alınmalı ki artık "emeğe saygı" ifadesi lafta kalmasın.

Saygılarımla...

Eski 15-12-2008, 11:10   #8 (permalink)
Promising Member

darphian kullanıcısının avatarı

İstanbul
biologist.,M.Sc

Onayladığı Mesaj Sayısı: 65
78 mesajı 149 onay aldı
Katkı Puanı: 286
darphian darphian darphian

Herkese Merhabalar,
Zanzibar nickli arkadaşın bahsettiği seslisozluk kullanıcısı benim.Dün itibariyle yukarıda yazdıkları şeyler benim başıma geldi.İrdeledikçe de banlenme kaçınılmaz oldu tabii.Gerekçe de şu:niyetinizi anlamış bulunmaktayım...5 yıl orada çok güzel zaman geçirdiğimi söylemek zorundayım ama adminin benim gibi bir üyeyi sadece gerçeği öğrenmek istediğim için böyle bir tavırla sözlükten kapı dışarı etmesi haksızlığının itirafından başka bir anlama gelmemektedir.Her ne kadar 5 yıl orayı kullanmış olsam da-Turengi ben pmden atılan mesaj vasıtasıyla öğrendim-suça ortak olmak istemediğimden araştırmaya çalıştım ve başıma bu geldi.Açtığım threadler 10 sn bile kalmadı forumda.pmlerim benden izinsiz sillindi...Bu gerçekten şık olmayan durum için özür dilemek yerine banlenmem tercih edildi.Tureng'e savaşında başarılar diliyorum.Suçlu olan cezasını çekmeli.Seslisozluk'ten banlenmemiş olsa dahi ayrılma kararı vermiştim ama şimdi içim daha da rahat.İtiraf etmenin diğer bir yoludur sanırım bana yapılan.
Saygılarımla

Eski 15-12-2008, 11:14   #9 (permalink)
Newbie

Afyonkarahisar
Mütercim/Tercuman

Onayladığı Mesaj Sayısı: 2
6 mesajı 11 onay aldı
Katkı Puanı: 14
Mütercim

Merhaba,
Tam 23 yıldır sadece Tercume ile geçinirim. Bunun 18 yılı Avustralyada geçti. Hırsızlığın her türlüsü beni üzer, kızdırır. Tureng Sözlüğü birkaç yıldır keyifle kullanırım ve sesli sözlüğün sesini kesmek adına facebookta bir site açtım. Lutfen desteklerseniz sevinirim.
Ben konuyu tam olarak açmadım orada, özgür bey üye olur ve kendi ağzından yazısını eklerse daha uygun olur diye düşündüm.
Saygılarımla
http://www.facebook.com/home.php?#/g...id=40232291607

3 kişi onayladı
Eski 15-12-2008, 12:22   #10 (permalink)
Newbie

İSTANBUL
ÇEVİRMEN

12 mesajı 30 onay aldı
Dural Tercüme
Sayın Mütercim

Vermiş olduğunuz linke tıklayarak açmış olduğunuz siteye üye oldum... site sizin olduğu için size ve Özgür Beye soruyorum. Yapabileceğimiz ne katkı varsa hazırız. Yaşamını çeviriden kazanan insanlar olarak Turengin katkısı paha biçilmez bizim için... bunun yanında konuyla ilgili bir hadis-i şerifi de hatırlatmak isterim herkese; " Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır"... forumun tüm üyelerine saygılarımla,

DURAL TERCÜME

3 kişi onayladı
Eski 15-12-2008, 19:13   #11 (permalink)
Newbie

Afyonkarahisar
Mütercim/Tercuman

6 mesajı 11 onay aldı
Mütercim

Alıntı:
Dural Tercüme tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
Vermiş olduğunuz linke tıklayarak açmış olduğunuz siteye üye oldum... site sizin olduğu için size ve Özgür Beye soruyorum. Yapabileceğimiz ne katkı varsa hazırız. Yaşamını çeviriden kazanan insanlar olarak Turengin katkısı paha biçilmez bizim için... bunun yanında konuyla ilgili bir hadis-i şerifi de hatırlatmak isterim herkese; " Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır"... forumun tüm üyelerine saygılarımla,

DURAL TERCÜME
Merhaba,
Ben yıllarca sözlük taşıyarak bileklerimi, parmaklarımı, dirseklerimi "kireçleme" hastalığına maruz bıraktım. Elektronik ortam kullanıma girince bir çok sözlüğü inceledim. TURENG benim bulduğum en iyisi en pratiğiydi ve baştan beri çok faydalandım, zaman zaman katkıda da bulundum naçizane.. Allah razı olsun onların emeğinden. Ve bu gün bu hırsızlığı duyunca " Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır"...sözünü yeniden özümsedim. Site benim değil. Bu mesleğe gönül vermiş herkesindir lütfen böyle kabul edelim. TURENG yetkilisinin ilgili beyanatı tam metin sayfada vermesini bekliyoruz. Açıklamalr yapması gerekiyor tabii ve eminim bu Sesli Sözlük tarafımızdan TURENG ve hepimiz adına BANLANACAK tarihe karışacaktır. Fikir Hırsızlığına Hayır!!! hele bir Amerikalıdan geliyorsa hepten Hayır..

2 kişi onayladı
Eski 15-12-2008, 19:21   #12 (permalink)
Master

Bora Kılıç kullanıcısının avatarı

İstanbul/Erenköy
ForMeRSpecOpsOfficer

Onayladığı Mesaj Sayısı: 1.980
1.813 mesajı 2.928 onay aldı
Katkı Puanı: 5524
Bora Kılıç Bora Kılıç Bora Kılıç Bora Kılıç Bora Kılıç Bora Kılıç Bora Kılıç Bora Kılıç Bora Kılıç Bora Kılıç Bora Kılıç

Bu tip adice hareketler gördüğümde zaman zaman İran'a hak vermiyor değilim.....

2 kişi onayladı
Eski 15-12-2008, 20:06   #13 (permalink)
Newbie

Afyonkarahisar
Mütercim/Tercuman

6 mesajı 11 onay aldı
Mütercim

Alıntı:
Bora Kılıç tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
Bu tip adice hareketler gördüğümde zaman zaman İran'a hak vermiyor değilim.....
) Hocam Kısas burada geçerli diil..TURENG onlardan çalmamalı )Burada ya bu hırsızlığı yaptığı ifade edilen site özür dileyecek ve işine devam edecek ya da infaz...)ÖMÜR BOYU BANLANACAK VE TARİH ÇÖPLÜĞÜNDE YERİNİ ALACAK. Mezarlıklar vazgeçilmezlerin Ölüleriyle doludur..
Saygılarımla..
http://www.facebook.com/home.php?#/g...id=40232291607
Adresine üye olup protestoyu TURENG forumun dışına taşırmanızı bekliyorum...paylaştıkça büyünür..

Onaylar
Eski 15-12-2008, 20:09   #14 (permalink)
Master

İstanbul/Erenköy
ForMeRSpecOpsOfficer

Bora Kılıç Bora Kılıç Bora Kılıç Bora Kılıç Bora Kılıç Bora Kılıç Bora Kılıç Bora Kılıç Bora Kılıç Bora Kılıç Bora Kılıç

Ben kısastan bahsetmedim, verilmesi gereken cezadan bahsettim
Zaten Tureng böyle bir ... lik yapmaz...

Onaylar
Eski 15-12-2008, 23:29   #15 (permalink)
Newbie

İSTANBUL
ÇEVİRMEN

12 mesajı 30 onay aldı
Dural Tercüme
Kısas

Ben de şahsen burada Bora Kılıçın sözünden kısas anlamını çıkarmadım ama aynı zamanda mütercimin diğer sözlerini paylaşıyorum.. Bence diğer sitenin yayını yasaklanmalı..

Eski 16-12-2008, 14:54   #16 (permalink)
Newbie

İstanbul
Çevirmen-editör

Onayladığı Mesaj Sayısı: 3
1 mesajı 6 kez onay aldı.
Katkı Puanı: 12
traductor

Selamlar,
İnternet tabanlı terminoloji veri tabanları konusunda mevcut deneyimlerini kullanıcılarıyla paylaşan ve yaptıkları işlemleri özgün ve yasalara uygun şekilde gerçekleştiren, 10 yıllık meslek yaşamımda benim rastladığım "güvenilir" 3 web sitesi var. Tureng de sürekli olarak terminoloji güncellemesi yaparak ilgili terimleri branşlara ayırması, farklı içeriklerdeki kelimelerin karşılığını arayan tüm çevirmen ve dil kullanıcılarına hitap etmesi ve işlemlerinde titiz davranması özelliğiyle bu sitelerin başında geliyor.

Tespit ettiğim kadarıyla seslisözlük adlı site tureng sözlük veri tabanlarının yanı sıra çevirmenler arasında rağbet gören örneğin "zargan" gibi sözlük veritabanlarından da izinsiz alıntılar yayınlıyor. Ayrıca mevcut üyelerini bu konu hakkında yorum yaptıkları için yasaklıyor ve şu an yeni üye alımını aktivasyon maili göndermesine rağmen gerçekleştirmiyor.

Bu şekilde davranmaları bizlerden çok kendilerine zarar verecektir. Mevcut kullanıcılarını kaybederek 1-1 kopyalama yoluyla hem kalitelerini hem de özgünlüklerini yitirecekler..

Burada asıl vurgulanması gereken nokta tüm çevirmen arkadaşlarımızın ulaşabildikleri tüm ilgili platformlarda konuyu dile getirerek bir daha böyle bir şey yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını sağlamalı ve bu siteye üyelikleri varsa da iptal etmeleridir. Sonuç olarak hem mesleki açıdan hem de eğitsel terminoloji açısından tureng, bu alandaki ihtiyaçların büyük bir bölümünü karşılamakta ve yeni terminolojileri bünyesine katmayı sürdürmektedir.

Gereken yapılana kadar konuyu gündemde tutmayı sürdürelim.

Eski 16-12-2008, 16:46   #17 (permalink)
Newbie

istanbul
interpreter

Onayladığı Mesaj Sayısı: 131
4 mesajı 9 onay aldı
Katkı Puanı: 18
intremon

Arkadaşlar selam

Ben genelde zargan kullanırım ve bazı kelimelere ulaşamadığımda tureng'i denerim. Traductor nickli arkadaşın yazısından sonra nette bir araştırma yaptım ve seslisozluk'un, zargan'ın da telifli veritabanının nerdeyse tamamını kullandığı sonucuna vardım.

Siz de şu aşağıdaki kelimeleri önce zargan'da sonra seslisözlükte aratın ardından da google'da aratın sadece zargan'ın endekslenmiş olduğunu göreceksiniz. Google çok sonuç verirse türkçe karşılık cümleleri her iki yanında "tırnak" kullanarak aratın.

Örnek kelimeler

1. letter rogatory (a letter from one court to another court in an independent

2. defendant in error

3. breach of warranty of authority

Haklı olduğumu göreceksiniz.

Bir sözlük düşünün ki rakibinin veritabanını tüm yazım yanlışları ve anlam kaymalarıyla birlikte olduğu gibi almış olsun. Ve buna hiçbir açıklama getiremesin.

Not: Bence tüm çevirmenler ve ingilizceyi mesleki anlamda kullanan herkes seslisözlüğü gerek e-mail yoluyla gerekse çeşitli forumlarda protesto etmelidir.

Saygılarımla

Eski 16-12-2008, 18:23   #18 (permalink)
Admin

İstanbul
Tureng

446 mesajı 731 onay aldı

15.12.2008 tarihinde bahis konusu sözlükte yapılan arama sonucu:
http://forum.tureng.com/images/sesli.jpg

15.12.2008 tarihinde Google'da yapılan arama sonucu:
http://forum.tureng.com/images/google_pink.jpg

Bugün, 16.12.2008'de gene o sitede yapılan aynı arama:
http://forum.tureng.com/images/sesli_wish.jpg

İddiamızda kesinlikle haklıydık.

Söz konusu siteye ait forumda beyan edildiği üzere "anlaşılması imkansız" bir mücadele değil tamamen haklı ve sonuna kadar götürmekte kararlı olduğumuz bir mücadele idi verdiğimiz.

Desteğini bizden esirgemeyen en başta bütün üyelerimize ve kullanıcılarımıza ayrıca bu konuda duyarlılık gösteren herkese sonsuz teşekkürler.

Yasal girişimlerimiz başlamış, olup mücadelemiz hukuki çerçevede devam ederken şevkle çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Onaylar
Eski 16-12-2008, 18:59   #19 (permalink)
Newbie

Afyonkarahisar
Mütercim/Tercuman

6 mesajı 11 onay aldı
Mütercim
Sözlüğüme dokunma

Alıntı:
intremon tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
Arkadaşlar selam

Ben genelde zargan kullanırım ve bazı kelimelere ulaşamadığımda tureng'i denerim. Traductor nickli arkadaşın yazısından sonra nette bir araştırma yaptım ve seslisozluk'un, zargan'ın da telifli veritabanının nerdeyse tamamını kullandığı sonucuna vardım.

......Not: Bence tüm çevirmenler ve ingilizceyi mesleki anlamda kullanan herkes seslisözlüğü gerek e-mail yoluyla gerekse çeşitli forumlarda protesto etmelidir.

Saygılarımla
Intremon Arkadaşım,

Bir Yerden çalan her YERDEN çalar..Düzeltme ve doğrulama olanağı tabiiki vardır. Hata yapan özür diler, affedilir ve işine devam eder. Görülen o ki AMERİKALI dostumuz güven içerisinde çalmayı HAK olarak görmekte. Bu doğal bir yapılanma orası için. Anladığım kadarıyla site sahibi arkadaşın adı Burak imiş. Yani Burayla bağlantılı bir arkadaş. Hata insana mahsustur. O'nu düzeltebiliriz. Ben kendisinin sitesine posta yazdım, FACEBOOK ta bir kullanıcı olarak açtığım sitede açıklama yapması için davet ettim. Henüz cevap gelmedi. Eger ZARGAN'da da böyle bir durum var ise, öncelikle Zargan ile baglantı kurulmalı ve eğer oradada aynı durumun söz konusu olduğu kesin ise Zargan ile güç birliği yapılmalı. TURENG bir kullanıcı forumu. Dolayısıyla kullanıcılar yorum yapabilir. Ancak benim naçizane facebook ta yapmaya çalıştığım şey TURENG destek adına bir grup ve Zargan ve sair Dil bilim kullanıcıları katılabilir yani "Siz Turengin adamısınız" diyecek adamın alnını karışlarız.
Şu aşamada (yaklaşık 24 saat oldu) katılım bence çok olumlu ve benim davet ettiğim kişilerden 15 duyarlı insan katılmış. Zargandan da katılımcı beklerim. Siz de Facebook sitesinde katılım sağlayın lutfen ve şunu söyleyeyim acayip keyiflendim;) özgür bey eşinizin de katılmasını beklerim. TURENG kurum olarak katılmasa da olur ) ve Özgür bey lütfen başlangıçta dağıttığınız e-postadaki iddiaları Facaebook sitesine yollarsanız minnettar kalırım, arafta kalmak istemem!, Haydi arkadaşlar..Her yerden çalıyorlar; Ama SÖZLÜĞÜME DOKUNMASINLAR..SÖZLÜĞÜME DOKUNMA!!
Saygılarımla

2 kişi onayladı
Eski 16-12-2008, 22:53   #20 (permalink)
Admin

İstanbul
Tureng

446 mesajı 731 onay aldı

İddialarımıza verilen yanıta bir bakar mısınız lütfen, değerli arkadaşlar,
Bir özür, bir pişmanlık imaresi, bir açıklama yok. Bunu geçtim...
Haksız yere suçlanmışlığa isyan seziliyor mu bir parçacık bile olsa?
Sadece pişkinlik var, o kadar.

http://forum.tureng.com/images/sesliforum.jpg

Eski 16-12-2008, 23:57   #21 (permalink)
Newbie

Afyonkarahisar
Mütercim/Tercuman

6 mesajı 11 onay aldı
Mütercim

Hamdık, Piştik ve Yoğrulduk.Aslen yorulduk ..

2 kişi onayladı
Eski 17-12-2008, 20:13   #22 (permalink)
Senior Member

aywka kullanıcısının avatarı

İstanbul
Sworn Translator

Onayladığı Mesaj Sayısı: 159
439 mesajı 561 onay aldı
Katkı Puanı: 1048
aywka aywka aywka aywka aywka aywka aywka aywka

Sayın yöneticiler ve arkadaşlar
gördüğünüz gibi emeklerimizle ve kurucuların cok buyuk cabalariyla meydana getirilen bu olusumu zaman zaman zedelemek isteyenler oluyor
ama bunlar sahsen beni daha da hırslandırdılar
sozlugumuze katkıda bulunmaya devam edelim ve daha da buyutelim
sesli sozluk ve bu gibi kucukler yanımızda daha da kuculsun
saygılar

3 kişi onayladı
Eski 17-12-2008, 22:31   #23 (permalink)
Newbie

Muğla
Web Sistemleri

Onayladığı Mesaj Sayısı: 1
1 mesajı 2 kez onay aldı.
Katkı Puanı: 4
ybilgin

Öncelikle Tureng'i çalışmalarından dolayı kutluyorum. Bu emekleri hiçe sayarak veritabanını kaçak yollar ile kullanan seslisozluk.com adlı web sitesini ve ilgili kişileri esefle kınıyor ve hakkınızı sonuna kadar aramanızı temenni ediyorum.

2 kişi onayladı
Eski 17-12-2008, 22:34   #24 (permalink)
Admin

İstanbul
Tureng

446 mesajı 731 onay aldı
sozluk.web.tr'nin kanıtları

http://sozluk.web.tr/seslisozluk.php

Seslisözlük Sitemize Ait Verileri Sözlüğünden Çıkardı

16.12.2008 - Tureng ve Zargan gibi sözlük sitelerinden verileri kullanan Seslisözlük sitesi yeni arayüzü ile birlikte sitemizden (sozluk.web.tr) izinsiz olarak aldıkları verileri de çıkardı.

Sitemizin (sozluk.web.tr) verileri daha önce sozluk.net gibi siteler tarafından da izinsiz kullanılıyordu ve sozluk.net sitesi yeni arayüzüyle bu verileri çıkartmıştı.

Sozluk.gen.tr adresindeki site bu verileri izinsiz olarak halen kullanmaktadır. (1. ekran görüntüsü, 2. ekran görüntüsü)

Seslisözlük'ün verilerimizi kullandığına dair Google Önbellek/Cache kayıtlarını aşağıdaki bağlantılardan görebilirsiniz. (Google arama sonuçlarından Önbellek/Cache bağlantısına tıklayarak arşivlenmiş sayfayı görebilirsiniz.)Seslisözlük Google Önbellek/Cache Ekran GörüntüleriSozluk.gen.tr Ekran Görüntüleri</B>Sitemizde bu kelimeler halen kayıtlı bulunaktadır ve veritabanımızda buna benzer ayırt edici kelimeler saklanmaktadır.
Sozluk.web.tr

Onaylar
Eski 17-12-2008, 22:45   #25 (permalink)
Master

İstanbul/Erenköy
ForMeRSpecOpsOfficer

Ne adi bir şerefsizmiş bu ya, çapulcu gibi ne bulsa götürmüş kansız, ama merak etmesin onu da götüren birileri çıkar elbet...

Onaylar
Eski 17-12-2008, 23:14   #26 (permalink)
Editör

Istanbul
Tureng Çeviri

Alıntı:
Tureng-Çağla tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle

16.12.2008 - Tureng ve Zargan gibi sözlük sitelerinden verileri kullanan Seslisözlük sitesi yeni arayüzü ile birlikte sitemizden (sozluk.web.tr) izinsiz olarak aldıkları verileri de çıkardı.

Sitemizin (sozluk.web.tr) verileri daha önce sozluk.net gibi siteler tarafından da izinsiz kullanılıyordu ve sozluk.net sitesi yeni arayüzüyle bu verileri çıkartmıştı.

Sozluk.gen.tr adresindeki site bu verileri izinsiz olarak halen kullanmaktadır. (1. ekran görüntüsü, 2. ekran görüntüsü)

Seslisözlük'ün verilerimizi kullandığına dair Google Önbellek/Cache kayıtlarını aşağıdaki bağlantılardan görebilirsiniz. (Google arama sonuçlarından Önbellek/Cache bağlantısına tıklayarak arşivlenmiş sayfayı görebilirsiniz.)Seslisözlük Google Önbellek/Cache Ekran GörüntüleriSozluk.gen.tr Ekran Görüntüleri</B>Sitemizde bu kelimeler halen kayıtlı bulunaktadır ve veritabanımızda buna benzer ayırt edici kelimeler saklanmaktadır.
Sozluk.web.tr

Uzun bir süre kendi sözlüğümüzden başka hiç bir şeyle uğraşmadığımız bir dönemde böyle bir eylemle bu arkadaş bizim canımızı yaktı biz de şöyle içeriğine baktığımızda diğer varolan el emeği göz nuru, başka insanların oluşturmuş olduğu sözlükleri ve veritabanlarını çeşitli şekillerde çalıp korsanca ele geçirerek kendi sözlüğünde bir yığıntı oluşturmuş ve bunun üzerinden de para basmaktadır (AYDA TAHMİNİ 10.000$). Bu kandırmacanın ve aldatmanın parsasını işte bu şekilde alıyor!

Ancak ben Özgür Süyel olarak, bu ülkede son derece zor şartlar altında hizmet veren benim ve diğer dil emekçelerinin sırtından, BU ÜLKEYE TEK KURUŞ VERGİ ÖDEMEDEN, HİÇBİR ALINTERİ DÖKMEDEN ve HİÇBİR FAYDA SAĞLAMADAN, faaliyet gösteren bu oluşuma ve onun yasadışı davranışlarına izin vermeyeceğim.

2 kişi onayladı
Eski 17-12-2008, 23:47   #27 (permalink)
Master

joeboss kullanıcısının avatarı

kemer
Tennis Pro

Onayladığı Mesaj Sayısı: 712
2.155 mesajı 3.266 onay aldı
Katkı Puanı: 5764
joeboss joeboss joeboss joeboss joeboss joeboss joeboss joeboss joeboss joeboss joeboss

Alıntı:
Özgür Süyel tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
Uzun bir süre kendi sözlüğümüzden başka hiç bir şeyle uğraşmadığımız bir dönemde böyle bir eylemle bu arkadaş bizim canımızı yaktı biz de şöyle içeriğine baktığımızda diğer varolan el emeği göz nuru, başka insanların oluşturmuş olduğu sözlükleri ve veritabanlarını çeşitli şekillerde çalıp korsanca ele geçirerek kendi sözlüğünde bir yığıntı oluşturmuş ve bunun üzerinden de para basmaktadır (AYDA TAHMİNİ 10.000$). Bu kandırmacanın ve aldatmanın parsasını işte bu şekilde alıyor!

Ancak ben Özgür Süyel olarak, bu ülkede son derece zor şartlar altında hizmet veren benim ve diğer dil emekçelerinin sırtından, BU ÜLKEYE TEK KURUŞ VERGİ ÖDEMEDEN, HİÇBİR ALINTERİ DÖKMEDEN ve HİÇBİR FAYDA SAĞLAMADAN, faaliyet gösteren bu oluşuma ve onun yasadışı davranışlarına izin vermeyeceğim.
google adsense sikayet edin , calinti yaptiklari anlasilirsa odeme yapmazlar

Onaylar
Eski 20-12-2008, 00:51   #28 (permalink)
Promising Member

silvara kullanıcısının avatarı

İstanbul
Mimar

Onayladığı Mesaj Sayısı: 28
52 mesajı 92 onay aldı
Katkı Puanı: 184
silvara silvara

Yani son bağlamda sesli sözlük geri adım atmış oldu mu?

Tureng-Çağla tarafından gönderildi Resmi gerçek boyutunda görmek için tıklayın.

Yasal işlemler başlatılmış mıydı? Bu durumda yasal takip sona mı eriyor?

Onaylar
Eski 20-12-2008, 01:11   #29 (permalink)
Editör

Istanbul
Tureng Çeviri

Geri adım attı ancak her an yine aynı tutum içine girebilir. Ama konunun takipçiyiz, yasal süreç zaten işliyor. Senelerdir takip ettiğim bu oluşumun şöyle bir özelliği var: İhtilafa düştüğü sözlüklerden şikayet veya tepki geldiğinde sözkonusu veritabanını çıkarıyor sonrasında olay soğuyunca yeniden sözlüğüne ekliyor. Ancak dediğim gibi biz bu davanın sonuna kadar takipçiyiz.

Onaylar
Eski 20-12-2008, 01:25   #30 (permalink)
Newbie

İSTANBUL
ÇEVİRMEN

12 mesajı 30 onay aldı
Dural Tercüme
Yasal sürece devam edilmeli

Ben de Özgür Beyle aynı fikirdeyim.. Ysal süreçte ısrarcı olunmalı aksi takdirde aynı suçun tekrarına davetiye çıkarılmış olur... Bir sonrakinde şikayetimiz de aynı oranda güçlü algılanmaz.. etkisini kaybederiz iddiamızın. aynı heyecan ve tempoda devam edilmeli...

Yeni Başlık Aç  Yanıtla

LinkBack (?)
Bu Başlık İçin LinkBack: http://forum.tureng.com/off-topic/12855-seslisozluk-com-hirsizligi-ile-ilgili-onemli/
Gönderen For Type Tarih
sesli sözlük | bildirgec.org This thread Refback 12-02-2009 00:19
Seslisozluk.com tureng.com'un veritabanını çalmış ya da izinsiz kullanmış gibi bir tartışma var... İlginç. - FriendFeed This thread Refback 31-01-2009 03:35
Levent Bali - FriendFeed - FriendFeed This thread Refback 30-12-2008 22:04
Sesli Sözlük'e Hirsizlik Suçlamasi This thread Refback 22-12-2008 22:54
Levent Bali - FriendFeed This thread Refback 22-12-2008 02:14
Seslisozluk'ü lütfen tanıyın, EMEĞE SAYGI - Google Fan Webmaster Forum This thread Refback 20-12-2008 10:45
Seslisozluk'ü lütfen tanıyın, EMEĞE SAYGI - Google Fan Webmaster Forum This thread Pingback 18-12-2008 23:02
tümü | bildirgec.org This thread Refback 17-12-2008 20:40
TURENG Sözlükten Yapılan veri Hırsızlığını Kınıyoruz | Facebook This thread Refback 17-12-2008 11:00
tümü | bildirgec.org This thread Refback 16-12-2008 20:38
seslisozluk.com'a Hırsızlık Suçlaması | bildirgec.org This thread Refback 16-12-2008 20:01
TURENG Sözlükten Yapılan veri Hırsızlığını Kınıyoruz | Facebook This thread Refback 15-12-2008 18:47

Bu başlığı görüntülemekte olan kullanıcı sayısı: 11 (0 kayıtlı, 11 kayıtsız)

Başlık Araçları
Görünüm

Benzer Başlıklar
Başlık Başlığı açan Forum Yanıt Son Mesaj
Oto Hırsızlığı Büro Amirliği cagla Kelime Danış 4 24-12-2008 13:54
Hırsız seslisozluk.com cagla Tureng Forum 6 15-12-2008 03:00
önemli bir bölümü terceman Kelime Danış 8 25-08-2008 11:27

Forumda yayınlanan kelimeler, karşılıkları ve yapılan yorumlar, yazılar, makaleler kaynak gösterilse dahi izinsiz kullanılamaz.
BİL-KOD:989 B.16.0.THS.0.10.02.00/681 209221