Tureng Forum  

Geri   Tureng Forum > GENEL > Off Topic

yurtdışında ingilizcemi nasıl geliştirebilirim | İngilizce/Türkçe çevirisi

Yeni Başlık Aç  Yanıtla

LinkBack Başlık Araçları Görünüm
Eski 19-06-2009, 09:21   #1 (permalink)
Newbie

istanbul
kimyager

Onayladığı Mesaj Sayısı: 0
0 mesajı 0 onay aldı
Katkı Puanı: 0
cınnamon
yurtdışında ingilizcemi nasıl geliştirebilirim

yurt dışına çıkmak istiyorum ingilizceyi su gibi konuşabilmek için : )

nerede kalmam daha iyi olur hangi ülke hangi firma ile gitsem hiç bir bilgiye sahip değilim bu konuda o güzel paylaşımlarınızı bekliyorum ...

Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-06-2009, 12:19   #2 (permalink)
Master

Alpocalypse kullanıcısının avatarı

Nicosia
prima donna

Onayladığı Mesaj Sayısı: 1.264
1.143 mesajı 1.825 onay aldı
Katkı Puanı: 3650
Alpocalypse Alpocalypse Alpocalypse Alpocalypse Alpocalypse Alpocalypse Alpocalypse Alpocalypse Alpocalypse Alpocalypse Alpocalypse

İngiltere

Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-06-2009, 13:50   #3 (permalink)
Promising Member

oyster kullanıcısının avatarı

İstanbul
Sales Representative

Onayladığı Mesaj Sayısı: 259
233 mesajı 386 onay aldı
Katkı Puanı: 772
oyster oyster oyster oyster oyster oyster oyster

Hangi ülkeye gitmeliyim : ABD veya İngiltere
Hangi firmayla gitmeliyim : Türk Havayolları dermişim Bir sürü danışmanlık firması var fakat danışmanlık firmalarına çok da ihtiyacınız yok.
Nerede Kalmalıyım : Hostel diye tabir edilen öğrencilerin kaldığı yerlerde kalabilirsiniz.Pratik yapmak için idealdir.Ayrıca eğitim süresince çalışmak da iyi olur.

Bir de bakınız http://www.forumingiltere.com

Eski 19-06-2009, 18:42   #4 (permalink)
Master

Nicosia
prima donna

Alpocalypse Alpocalypse Alpocalypse Alpocalypse Alpocalypse Alpocalypse Alpocalypse Alpocalypse Alpocalypse Alpocalypse Alpocalypse

Aslında en güzeli insan ilişkileri öncelikli sosyal bir işte çalışmak, ancak böyle bir işte bir TC vatandaşının yasal çalışma iznine sahip olması oldukça zor gözüküyor. Zira, TC vatandaşı olarak idari bir pozisyonda çalışabilmek yavruvatan bildiğimiz KKTC'de bile mümkün değil

Eski 27-06-2009, 00:42   #5 (permalink)
Unaccounted By
Guest

İngilizce'yi su gibi konuşmak için dışarı çıkmanıza gerek yok..Acun'u takip etmeniz yeterli bence..

Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 27-06-2009, 08:36   #6 (permalink)
Senior Member

mdoruk kullanıcısının avatarı

ascot vale
boşvermişlik

Onayladığı Mesaj Sayısı: 784
473 mesajı 687 onay aldı
Katkı Puanı: 1374
mdoruk mdoruk mdoruk mdoruk mdoruk mdoruk mdoruk mdoruk mdoruk mdoruk

Sayin cinnamon, eger egitimizi 20-22 yasina kadar Turkiye'de yapti iseniz, yurtdisina da gitseniz 'su' gibi ingilizce konusamazsiniz malesef, ancak goreceli iyi ingilizce edinirsiniz.
Bunun (goreceli iyi ing) yolu Alp'in onerilerinin pek disinda degil. Su siralar, kuresel ekonomik gerileme yuzunden is bulmak ta sorun olabilir.
Dost aci soyler, uzgunum.

Eski 27-06-2009, 15:48   #7 (permalink)
Master

Nicosia
prima donna

Alıntı:
mdoruk tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
Sayin cinnamon, eger egitimizi 20-22 yasina kadar Turkiye'de yapti iseniz, yurtdisina da gitseniz 'su' gibi ingilizce konusamazsiniz malesef, ancak goreceli iyi ingilizce edinirsiniz.
Bunun (goreceli iyi ing) yolu Alp'in onerilerinin pek disinda degil. Su siralar, kuresel ekonomik gerileme yuzunden is bulmak ta sorun olabilir.
Dost aci soyler, uzgunum.

O kadar de hevesini kırma adamın canım, ben hiç yurtdışında bulunmadan su gibi konuşur hale geldim 1-2 senede, tabi ki çok yüksek efor harcadım ve halen de harcıyorum.

Bir ilave daha yapayım madem lafı açıldı. Bence burada yeterli dil altyapısına sahip olmadan yurtdışında dil kursuna vs gitmenin pek de anlamı yok, bana ciddi vakit ve para kaybı gibi geliyor. Ancak bana göre anlamı olmasa da faydası olur

Eski 27-06-2009, 16:46   #8 (permalink)
Promising Member

İstanbul
Sales Representative

233 mesajı 386 onay aldı

Su gibi konuşmaktan kastınız, pub ve bar ortamlarında öğrenilen 50 kelimeyle sınırlı İngilizceyi bülbül gibi şakımak mı? Bkz. I was like oh my Gosh...

Eski 28-06-2009, 22:44   #9 (permalink)
Master

Nicosia
prima donna

Alıntı:
oyster tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
Su gibi konuşmaktan kastınız, pub ve bar ortamlarında öğrenilen 50 kelimeyle sınırlı İngilizceyi bülbül gibi şakımak mı? Bkz. I was like oh my Gosh...
Ona garson İngilizcesi, Fransızcası vs deniyor

Eski 29-06-2009, 01:07   #10 (permalink)
Promising Member

İstanbul
Sales Representative

233 mesajı 386 onay aldı

Alıntı:
Alpocalypse tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
Ben ona "pubish" diyorum... know wa am sayin?

Eski 29-06-2009, 09:21   #11 (permalink)
Newbie

istanbul
kimyager

0 mesajı 0 onay aldı
cınnamon

Alıntı:
bu da mantıklı yada yaz döneminde kapalı çarşıda 3 ay çalışsam bülbül gibi şakırdarım : )

Eski 29-06-2009, 16:10   #12 (permalink)
Master

Nicosia
prima donna

Eski 30-06-2009, 06:02   #13 (permalink)
Senior Member

mdoruk kullanıcısının avatarı

ascot vale
boşvermişlik

Onayladığı Mesaj Sayısı: 784
473 mesajı 687 onay aldı
Katkı Puanı: 1374
mdoruk mdoruk mdoruk mdoruk mdoruk mdoruk mdoruk mdoruk mdoruk mdoruk

"goreceli' sozcugunu ozellikle secmistim. Neye gore su gibi? Gorus belirten arkadaslar bunun neye gore oldugunu ortaya cikarmaya calismislar; onemli olan niyet ve kararlilik.
Kisaca dusunmeye, kendi kendinle o dilde tartismaya, ruya gormeye baslamak artik ceviri yapmadan o dilde yasamak anlamina gelecek. "Su" gibi bir abartili (konusma dillinde tabii ki kullanilir) bir yaklasim hayalkirikligi yaratabilir. Heves kirmak gibi bir niyetim yok, sadece elde edecegin sey bekledigin bir sey ise, doyum saglarsin. Ingilizce konusulan bir ortamda bulunmak kadar dil ogrenimine yardim eden baska bir sey olamaz, tabii zamaninin cogunu pub'da gecirmezsen (biliyorsun, alkol beyin hucresi olduruyor ama iyi bir saraba veririm bir kac milyon "hucre" her gece).

Eski 30-06-2009, 12:20   #14 (permalink)
Senior Member

Poseidon kullanıcısının avatarı

Planet Earth
bum around

Onayladığı Mesaj Sayısı: 875
297 mesajı 496 onay aldı
Katkı Puanı: 986
Poseidon Poseidon Poseidon Poseidon Poseidon Poseidon Poseidon Poseidon

Yurt dışında dil eğitimi almış biri olarak bir kaç tavsiyede bulunabilirim sanırım.

Öncelikle, umarım gramer alt yapınız iyi durumdadır. Zira çok az bilgi ile gidip bir anda İngiltere'de bile olsa İngilizce'yi hemen öğrenip şakır şakır konuşmak mümkün değil.

Alt yapınızın olduğunu farzedersek, İngiltere veya Avustralya'ya gidebilirsiniz. Avustralya vize konusunda İngiltere'ye göre daha esnek. Gittiğinizde alışma dönemini atlattıktan sonra, mümkün olduğunca Türkler'in çokça bulunduğu ortamlardan uzak durun. Okuldaki diğer yabancı arkadaşlarla takılın. Mümkünse gittiğiniz yerde oranın yerlisi birileri ile arkadaş olun. Devamlı konuşmaya çalışın., hatalı cümle kurarım diye çekinmeyin, konuşmaya çalışın. Mümkünse yaşlılarla konuşun, yavaş ve tane tane konuşurlar, anlamanız kolay olur. Çocuklarla oyun oynayın, yanlışım olursa düzeltin falan diyin. Çok hoşlarına gidiyor, oyun gibi algılıyorlar. Ben her zaman yapardım.

Kulağınız alışana kadar zaman geçecektir, anlama zorluğu çekebilirsiniz. TV seyredip radyo dinleyin ki alışma dönemi çabuk geçsin. Bir süre kendinizi otomatik olarak daha çok şey anlar halde bulacaksınız. Ama her zaman yetersiz gelecek size çünkü ana dili İngilizce olan bir ülkedesiniz hep öğrenme durumundasınız. Eve döndüğünüzde çok daha iyi farkedeceksiniz neyi ne kadar öğrendiğinizi.

Okul ve günlük konuşmalar, basit kitaplardan başlayıp zorlaşan kitapları okumak, devamlı öğrenme çabası içinde olmak çok yararlı olacaktır.

Onaylar
Eski 01-07-2009, 09:18   #15 (permalink)
Newbie

istanbul
kimyager

0 mesajı 0 onay aldı
cınnamon

Alıntı:
Poseidon tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
Yurt dışında dil eğitimi almış biri olarak bir kaç tavsiyede bulunabilirim sanırım.

Öncelikle, umarım gramer alt yapınız iyi durumdadır. Zira çok az bilgi ile gidip bir anda İngiltere'de bile olsa İngilizce'yi hemen öğrenip şakır şakır konuşmak mümkün değil.

Alt yapınızın olduğunu farzedersek, İngiltere veya Avustralya'ya gidebilirsiniz. Avustralya vize konusunda İngiltere'ye göre daha esnek. Gittiğinizde alışma dönemini atlattıktan sonra, mümkün olduğunca Türkler'in çokça bulunduğu ortamlardan uzak durun. Okuldaki diğer yabancı arkadaşlarla takılın. Mümkünse gittiğiniz yerde oranın yerlisi birileri ile arkadaş olun. Devamlı konuşmaya çalışın., hatalı cümle kurarım diye çekinmeyin, konuşmaya çalışın. Mümkünse yaşlılarla konuşun, yavaş ve tane tane konuşurlar, anlamanız kolay olur. Çocuklarla oyun oynayın, yanlışım olursa düzeltin falan diyin. Çok hoşlarına gidiyor, oyun gibi algılıyorlar. Ben her zaman yapardım.

Kulağınız alışana kadar zaman geçecektir, anlama zorluğu çekebilirsiniz. TV seyredip radyo dinleyin ki alışma dönemi çabuk geçsin. Bir süre kendinizi otomatik olarak daha çok şey anlar halde bulacaksınız. Ama her zaman yetersiz gelecek size çünkü ana dili İngilizce olan bir ülkedesiniz hep öğrenme durumundasınız. Eve döndüğünüzde çok daha iyi farkedeceksiniz neyi ne kadar öğrendiğinizi.

Okul ve günlük konuşmalar, basit kitaplardan başlayıp zorlaşan kitapları okumak, devamlı öğrenme çabası içinde olmak çok yararlı olacaktır.

öncelikle teşekkür ederim paylaşımların için alt yapım henüz çok iyi durumda değil gitmiş olduğum bir kurs var şuanda kesinlikle önce altyapıyı hazırlayıp öyle gitmek istiyorum ülke olarak nereye giderim nerede kalırım endişesi var tek

Eski 01-07-2009, 14:59   #16 (permalink)
Senior Member

Planet Earth
bum around

297 mesajı 496 onay aldı

Alıntı:
cınnamon tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
öncelikle teşekkür ederim paylaşımların için alt yapım henüz çok iyi durumda değil gitmiş olduğum bir kurs var şuanda kesinlikle önce altyapıyı hazırlayıp öyle gitmek istiyorum ülke olarak nereye giderim nerede kalırım endişesi var tek
Yeri uzak ama ben size Avustralya'yı öneririm. Hem vize kolaylığı var, hem de yaşam İngiltere'dekine oranla çok çok daha ucuz. İngiltere'de adım atmanız para anlamına geliyor ve orada çalışmayıp da sadece harcayan biri için gerçekten pahalı. Avusturalya'da kalma olayı da sorun değil. Ortama alışana kadar bir ailenin yanında kalırsınız, oda kiralıyorlar, fiyatları da makul. Alıştıktan sonra da kendiniz daha rahat edebileceğiniz belki de daha ucuz yerlere geçebilirsiniz.

İngiltere ile ilgili olarak benim tecrübem var, Avustralya ile ilgili olarak da kardeşimin. Şu anda orada. Gideli iki ay oldu, iş bile buldu, masraflarını çıkarıyor hafta sonları çalışarak, kaldığı evi bile değiştirdi. Her gün de okuluna gidip geliyor. Bir derdi sıkıntısı yok çok şükür. İncelemenizi tavsiye ederim. Çok sayıda aracı kurum var bu iş için.

Eski 01-07-2009, 21:13   #17 (permalink)
Master

Nicosia
prima donna

Poseidon epey fikir vermiş

Eski 02-07-2009, 14:16   #18 (permalink)
Senior Member

Planet Earth
bum around

297 mesajı 496 onay aldı

Alıntı:
Poseidon epey fikir vermiş
Hürmetler benden Alp

Eski 03-07-2009, 09:05   #19 (permalink)
Newbie

istanbul
kimyager

0 mesajı 0 onay aldı
cınnamon

Alıntı:
Poseidon tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
Yeri uzak ama ben size Avustralya'yı öneririm. Hem vize kolaylığı var, hem de yaşam İngiltere'dekine oranla çok çok daha ucuz. İngiltere'de adım atmanız para anlamına geliyor ve orada çalışmayıp da sadece harcayan biri için gerçekten pahalı. Avusturalya'da kalma olayı da sorun değil. Ortama alışana kadar bir ailenin yanında kalırsınız, oda kiralıyorlar, fiyatları da makul. Alıştıktan sonra da kendiniz daha rahat edebileceğiniz belki de daha ucuz yerlere geçebilirsiniz.

İngiltere ile ilgili olarak benim tecrübem var, Avustralya ile ilgili olarak da kardeşimin. Şu anda orada. Gideli iki ay oldu, iş bile buldu, masraflarını çıkarıyor hafta sonları çalışarak, kaldığı evi bile değiştirdi. Her gün de okuluna gidip geliyor. Bir derdi sıkıntısı yok çok şükür. İncelemenizi tavsiye ederim. Çok sayıda aracı kurum var bu iş için.

yazını okur okumaz kendımı bır guvende hıssettım kalkıp gıdesım geldı hemen : )

tesekkur ederım.bu arada çok olmazsam şu alt yapı içinde türkiyede önerebileceğiniz kurslar varmıdır ?

Eski 03-07-2009, 12:46   #20 (permalink)
Senior Member

Planet Earth
bum around

297 mesajı 496 onay aldı

Alıntı:
cınnamon tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
yazını okur okumaz kendımı bır guvende hıssettım kalkıp gıdesım geldı hemen : )

tesekkur ederım.bu arada çok olmazsam şu alt yapı içinde türkiyede önerebileceğiniz kurslar varmıdır ?
Bildiğim ve beğendiğim English Time var. Yabancı öğretmenler ders veriyor. Sosyal aktiviteleri geniş. Daha başka kurslar da var. Bütçenizi bilmiyorum tabi, bütçenize göre de çok seçenek mevcut. Gökdil, Kent English gibi yerler mevcut. Yine araştırma, seçme ve bütçeye kalıyor iş

Eski 09-08-2009, 19:53   #21 (permalink)
Newbie

Ekinoksday kullanıcısının avatarı

İstanbul
Broker

Onayladığı Mesaj Sayısı: 2
7 mesajı 8 onay aldı
Katkı Puanı: 16
Ekinoksday

Ben EVS programı ile 3 yıl evvel İrlanda'ya gittim ingilteredede bulundum. O sıralarda şu an sahip olduğum gramer bilgisine sahip değildim ve kendimi yeterince geliştiremedim. aslında projemi kendi isteğimle zamanında önce bitirmemiş olsaydım o yıllarda çok daha iyi duruma gelebilirdim.
Tavsiye edebileceğim tek şey her nereye gidecekseniz türklerden uzak durmalısınız. Sana söylenenleri anlamayacaksın, bir kenarda durup anlamak için çaba sarfedeceksin ve belkide delireceksin allahım neden böyle oluyor diye. anlamamanın seni delirtmesine müsaade et ki daha çok hırslan böylece amacına ulaşabilirsin. Ama belli bir bilgi birikimin olsa çok daha iyi olur gitmeden zira boşuna harcanmış bir para olabilir.
Bu arada üzülerek söylemeliyim ki hiç bir zaman sular seller gibi olmaz. Sana ait olmayan ikinci bir dili öğrenmek ve anadilmiş gibi konuşabilmek diye bir şey yok, ingilizcenin anadil olarak konuşulmadığı bir yerde doğmadığın sürece çok zor maalesef

Eski 07-02-2010, 00:00   #22 (permalink)
Promising Member

ssaglam kullanıcısının avatarı

ankara
müh.

Onayladığı Mesaj Sayısı: 123
74 mesajı 102 onay aldı
Katkı Puanı: 316
ssaglam ssaglam ssaglam ssaglam

Temel İngiltere`ye gidecekti. Onun için bir arkadaşından İngilizce hakkında bilgi istemişti. Arkadaşı Türkçe kelimelerin son hecesinin uzatılması seklinde Temel`e bilgi verdi. Temel uçağa bindi ve on dakika sonra hostesi çağırmak için, hosteeees.
O da ne hostes gelmişti. Temel İngilizce`yi sökmeye başladığını düşünüyordu. Havaalanından çıktı...Taksiiiii
Vay be taksi de durmuştu. Temel ağır ağır kendini kaptırdı...Hoteeeeeeel Otele gitti. Odasına çıktı, duş aldıktan sonra bara indi...Viskiiiii. Daha sonra Londra sokaklarında dolaşmaya başladı. Parkta bir adam gördü:
- Merhabaaaaa, nasılsınııııız?
Adam:
- İyiyiiiiim,sağoooooool
Temel:
- Türk müsünüüüüz?
Adam:
- Eveeeeet
Temel:
-Kardeşim Türksün de neden iki saattir İngilizce konuşuyorsun .

Yeni Başlık Aç  Yanıtla

Bu başlığı görüntülemekte olan kullanıcı sayısı: 1 (0 kayıtlı, 1 kayıtsız)

Başlık Araçları
Görünüm

Benzer Başlıklar
Başlık Başlığı açan Forum Yanıt Son Mesaj
dil nasıl öğrenilir economist_memory Faydalı Linkler, Dosyalar, Makaleler, Kitap Tavsiyeleri 4 19-08-2009 14:07
nasıl bir duygu, oraya gitmek nasıl bir duygu Özgür Süyel Kelime Danış 1 08-02-2009 17:15
nasıl oldu da, nasıl oldu da gelmeyi akıl ettin Özgür Süyel Kelime Danış 1 22-01-2009 02:31
tadı nasıl wax Kelime Danış 1 01-01-2009 23:11
aran nasıl? JEUX Cümle Çevirisi ve Gramer 7 28-08-2008 11:45

Forumda yayınlanan kelimeler, karşılıkları ve yapılan yorumlar, yazılar, makaleler kaynak gösterilse dahi izinsiz kullanılamaz.
BİL-KOD:989 B.16.0.THS.0.10.02.00/681 209221