Tureng Forum  

Geri   Tureng Forum > GENEL > Tureng Forum

Tureng Forum Tureng Forum ve Sözlük ile ilgili düşüncelerinizi ve önerilerinizi bizlere iletebilirsiniz. Lütfen, soru, istek ve tavsiyeleriniz için yeni bir başlık açınız.

Tureng Sözlük Abonelik Sistemine Geçiş | İngilizce/Türkçe çevirisi

Yeni Başlık Aç  Yanıtla

LinkBack Başlık Araçları Görünüm
Eski 24-01-2010, 17:00   #1 (permalink)
Admin

cagla kullanıcısının avatarı

İstanbul
Tureng

Onayladığı Mesaj Sayısı: 908
420 mesajı 675 onay aldı
Katkı Puanı: 1134
cagla cagla cagla cagla cagla cagla cagla cagla cagla
Tureng Sözlük Abonelik Sistemine Geçiş

Kullanıcı sayısındaki ve veritabanındaki yoğunluğa bağlı olarak sunucu masraflarımızdaki artış ve sözlüğü geliştirme çabalarımızda emeğimizin karşılığını alamadığımız düşüncesi ile abonelik sistemine geçişi düşünmekteyiz. Karşılığını almak şöyle dursun geliştirmeleri de bir tarafa bırakalım siteyi sadece devam ettirmek dahi maddi anlamda ciddi sıkıntılar yaşamamıza sebep oluyor.

Bir de hergün 1000'den fazla yeni kelime girişi yapılan bu sözlükle vermiş olduğumuz bedava hizmete karşın reklamlar ve sitenin işlevselliğine yönelik yapılan çoğu rencide edici düşüncesizce dile getirilen eleştirilere maruz kalıyoruz.

Hergün "Teşekkürler ama..." "Teşekkürler ama..." "Teşekkürler ama..." "Teşekkürler ama..." "Teşekkürler ama..." "Teşekkürler ama..." şeklinde onlarca mail almak motivasyonumuzu zedeliyor.

Maillerde bizden talep edilen herşey belirli bir maliyet gerektirmekte. Bu maliyetleri karşılamak ve yolumuza daha verimli şekilde devam etmek için sözlüğümüzü yılllık ödemeli abonelik sistemine geçirmeyi ciddi olarak düşünmekteyiz.

Abonelik sisteminde reklamsız, istediği kategorilerde arama yapabilmek ve aramalarda kısıtlama olmaması gibi özellikleri kullandırmayı planlıyoruz.

Konuyu bilgilerinize sunar ilgili yorumlarınızı ve önerilerinizi bekleriz.

Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 24-01-2010, 18:10   #2 (permalink)
Master

cem54 kullanıcısının avatarı

İzmir
çalışıyorum işte...

Onayladığı Mesaj Sayısı: 711
1.719 mesajı 2.824 onay aldı
Katkı Puanı: 5648
cem54 cem54 cem54 cem54 cem54 cem54 cem54 cem54 cem54 cem54 cem54

Öncelikle sizi bu düşünceye yöneltenlerden nedenler arasından rencide edici olanları kınadığımı belirtmek isterim. Ancak, tureng'e gösterilen teveccühün yapılabilecek eleştirilerin çok üstünde olduğuna inanıyorum. Burada kendi hesabıma tek eleştirilebilecek işlevin moderasyon olduğunu söyleyebilirim ki bunu da yanlış bir tarzda yapıldığından değil ama zamanında yapılamamasından dolayı olabilir ancak. Bunu da kabul edilebilir buluyorum çünkü bu kadar çok kaydı bir bütünlük içinde incelemenin zaman alabileceğini anlamak zor değil.
Sitenin ücretli hale getirilmesi belki kalite yükseltebilir ancak üye sayısını azaltacağından endişe duyarım. Tabii bu üyelik için düşünülen ücretlendirme ile de ilgilidir. Az olsun ama öz olsun denecekse bunun getiri ve götürü hesapları iyi yapılmalıdır çünkü sonuçta tureng de bir işletmedir. Ben kendi adıma turengden memnunum fakat burayı benim gibi yalnızca bir başvuru kaynağı değil ama zeki ve esprili insanlarla yazışabildiğimiz bir ortam olarak görenler olduğuna inanıyorum. Bu kişileri bu nedenle artık göremiyor olmak tureng'e olan ilgiyi azaltabilir.

Son dakika : sadece sözlük kısmını mı yoksa forum dahil tamamını mı ücretli yapmayı düşünüyorsunuz ?

2 kişi onayladı
Eski 25-01-2010, 00:38   #3 (permalink)
Newbie

İSTANBUL
medikal çevirmen

Onayladığı Mesaj Sayısı: 79
2 mesajı 2 onay aldı
Katkı Puanı: 4
MEDICALTRANSLATION

Ben destekliyorum.... çok gerekli ve açıkçası geç kalınmış bir aşama... böylesine değerli bir birikim için hiçbir bedel ödenmediği zaman sunucunuzu akşam açık bırakıyorsunuz kendiliğinden doluyor tüm kelimeler sanıyor insanlar....
tureng harcanan emek ve gelinen nokta bakımından hem sözlük hem de forum anlamında inanılmaz başarılı...
forumla ilgili tek eleştirim olabilir ama onun da burada yeri değil... sonuç olarak destekliyorum...reklam konusunu daha önce ben teklif etmiştim ama maddi imkansızlık nedeniyle hayata geçirememiştim...
abonelik sisteminde ise insan para ödeyeceği zaman şunu düşünür: tureng bunu hakkediyor mu: ben diyorum ki fazlasıyla ediyor... ve abone olacağım... anlatmak istediğim turengin hizmetlerinin değerini ve bu hizmeti getirmek için maddi manevi hangi külfetleri göğüslediğini bilenler olur artık... hatta gold, premium gibi abone derecelendirmeleri bile düşünülebilir... böylece abonelik hizmeti turengden yararlanmak isteyecek ama parası olmayanlara da hediye olarak verilebilecek bir jest olabilir.... prestijli bir klüp üyeliği gibi... mesela ben değer verdiğim bir çevirmenime tureng aboneliği hediye edebilirim.. destekliyorum... sadece forumla ilgili tek bir eleştirim olacak daha sonra başka bir başlık altında yazarım... buradaki konuyu sulandırmak istemiyorum...

Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 25-01-2010, 10:36   #4 (permalink)
Editör

Özgür Süyel kullanıcısının avatarı

Istanbul
Tureng Çeviri

Onayladığı Mesaj Sayısı: 13.887
1.297 mesajı 2.111 onay aldı
Katkı Puanı: 4072
Özgür Süyel Özgür Süyel Özgür Süyel Özgür Süyel Özgür Süyel Özgür Süyel Özgür Süyel Özgür Süyel Özgür Süyel Özgür Süyel Özgür Süyel

Alıntı:
cem54 tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
Öncelikle sizi bu düşünceye yöneltenlerden nedenler arasından rencide edici olanları kınadığımı belirtmek isterim. Ancak, tureng'e gösterilen teveccühün yapılabilecek eleştirilerin çok üstünde olduğuna inanıyorum. Burada kendi hesabıma tek eleştirilebilecek işlevin moderasyon olduğunu söyleyebilirim ki bunu da yanlış bir tarzda yapıldığından değil ama zamanında yapılamamasından dolayı olabilir ancak. Bunu da kabul edilebilir buluyorum çünkü bu kadar çok kaydı bir bütünlük içinde incelemenin zaman alabileceğini anlamak zor değil.
Sitenin ücretli hale getirilmesi belki kalite yükseltebilir ancak üye sayısını azaltacağından endişe duyarım. Tabii bu üyelik için düşünülen ücretlendirme ile de ilgilidir. Az olsun ama öz olsun denecekse bunun getiri ve götürü hesapları iyi yapılmalıdır çünkü sonuçta tureng de bir işletmedir. Ben kendi adıma turengden memnunum fakat burayı benim gibi yalnızca bir başvuru kaynağı değil ama zeki ve esprili insanlarla yazışabildiğimiz bir ortam olarak görenler olduğuna inanıyorum. Bu kişileri bu nedenle artık göremiyor olmak tureng'e olan ilgiyi azaltabilir.

Son dakika : sadece sözlük kısmını mı yoksa forum dahil tamamını mı ücretli yapmayı düşünüyorsunuz ?
Foruma dokunmayacağız bu değişiklik sadece sözlük için geçerlidir.

Eski 25-01-2010, 11:01   #5 (permalink)
Master

seluloz kullanıcısının avatarı

ankara
-

Onayladığı Mesaj Sayısı: 2.642
1.868 mesajı 3.099 onay aldı
Katkı Puanı: 6198
seluloz seluloz seluloz seluloz seluloz seluloz seluloz seluloz seluloz seluloz seluloz

Özellikle çeviri yaparken çok sık kullandığım ve gerçekten çok faydalı bulduğum bir sözlük, Tureng! Başka sözlüklerle karşılaştırmayacağım kadar...
İşin ticari veya getiri-götürü kısmını bilemem ama forumdaki paylaşımı da düşünerek ne yaparsanız gönülden destekleyeceğimi bilmenizi isterim.

Eski 25-01-2010, 11:38   #6 (permalink)
Master

Alpocalypse kullanıcısının avatarı

Nicosia
prima donna

Onayladığı Mesaj Sayısı: 1.264
1.143 mesajı 1.825 onay aldı
Katkı Puanı: 3650
Alpocalypse Alpocalypse Alpocalypse Alpocalypse Alpocalypse Alpocalypse Alpocalypse Alpocalypse Alpocalypse Alpocalypse Alpocalypse

Alıntı:
suleolez tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
Özellikle çeviri yaparken çok sık kullandığım
Sen çeviri yapmaya mı başladın?

Ben de alınacak her türlü kararı destekliyorum. Sonuçta tureng sözlük profesyonel kullanıcılar için tasarlanmış profesyonel bir sözlük ve herhangi bir alternatifi de yok. Bu sözlüğe gerçekten ihtiyaç duyanın da 3-5 kuruşu esirgeyeceğini hiç zannetmiyorum.

Eski 25-01-2010, 17:47   #7 (permalink)
Newbie

mehmetulukaya kullanıcısının avatarı

İstanbul
Yazılım Uzmanı

Onayladığı Mesaj Sayısı: 0
1 Mesajı 1 Onay Aldı
Katkı Puanı: 2
mehmetulukaya

Benim tavsiyem reklamlar ve bağış yöntemi ile forumu sürdürmeniz, zira ücretli olunca diğer ücretsiz olan siteler revaçta olarak gözükmeye başlıyor.

Eski 25-01-2010, 20:46   #8 (permalink)
Master

seluloz kullanıcısının avatarı

ankara
-

Onayladığı Mesaj Sayısı: 2.642
1.868 mesajı 3.099 onay aldı
Katkı Puanı: 6198
seluloz seluloz seluloz seluloz seluloz seluloz seluloz seluloz seluloz seluloz seluloz

Alıntı:
Alpocalypse tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
Sen çeviri yapmaya mı başladın?
Ufak tefek ve gönüllü şeyler, önemli bir şey değil

Eski 26-01-2010, 17:49   #9 (permalink)
Promising Member

serus kullanıcısının avatarı

ankara
MütercimTercüman

Onayladığı Mesaj Sayısı: 39
117 mesajı 201 onay aldı
Katkı Puanı: 402
serus serus serus serus serus

Bir dönem -hatta hala- Google arama motorunun 5. aramaya kadar ücretsiz, sonraki aramalarda ücretli olacağı söylentisi dolaşıyordu. O esnada aklıma gelen şuydu: aman Google'a mı kaldık başka arama motorları yok mu ? "bing, yahoo! vs."

Sonra da aşağıdaki haberi okumuştum:

http://www.ntvmsnbc.com/id/25008584/

Evet, Tureng bizim için değerlidir ve yadsınamaz derecede kalitelidir. Kendine has özellikleriyle benzerlerinden bir adım öndedir ancak ortalama bir internet kullanıcısı herhangi bir üyelik ücreti ödemeyeceği gibi serbest çevirmenler (freelancers) de bu ücreti ödemeye yanaşmayacaktır kanısındayım. Bir de şirketlerde çalışan çevirmenleri düşünün. (Patronlar, büyük ihtimalle bir sözlük için üyelik ücreti ödemeyi düşünmezler ve çevirmenleri alternatif kaynaklar aramaya yöneltirler.)

Kullanıcılar "zaten internet erişim ücreti ödüyoruz, bir de içerik için ücret mi verelim" düşüncesinde olduklarından, ilave ücret talep eden uygulamalardan uzaklaşmakta ve ücretsiz uygulamalara doğru kaymaktalar. Örn: ücretli online mmrpg (massively multiplayer online role playing games) oyunları.

Öncelikle cem54'ün yapılan densizliklerle ilgili yorumlarına katıldığımı söylemeliyim. Ben de tureng'in sıkı kullanıcılarındanım. Fakat malesef yukarıdaki haberde de vurgulandığı üzere internet üzerindeki içeriğe ücret ödemeyi tercih etmem, bu çok sevdiğim tureng olsa bile.

Umarım bağış ve reklam sistemi tureng'i sağlıklı yaşatmaya devam eder de ben de bir çevirmen olarak tureng'i kullanmaya devam ederim.

Saygılar.

Mesaj serus tarafından düzeltildi: 26-01-2010 17:51. Neden: Ekleme
Eski 26-01-2010, 18:44   #10 (permalink)
Admin

cagla kullanıcısının avatarı

İstanbul
Tureng

Onayladığı Mesaj Sayısı: 908
420 mesajı 675 onay aldı
Katkı Puanı: 1134
cagla cagla cagla cagla cagla cagla cagla cagla cagla

Alıntı:
serus tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
Bir dönem -hatta hala- Google arama motorunun 5. aramaya kadar ücretsiz, sonraki aramalarda ücretli olacağı söylentisi dolaşıyordu. O esnada aklıma gelen şuydu: aman Google'a mı kaldık başka arama motorları yok mu ? "bing, yahoo! vs."

Sonra da aşağıdaki haberi okumuştum:

http://www.ntvmsnbc.com/id/25008584/

Evet, Tureng bizim için değerlidir ve yadsınamaz derecede kalitelidir. Kendine has özellikleriyle benzerlerinden bir adım öndedir ancak ortalama bir internet kullanıcısı herhangi bir üyelik ücreti ödemeyeceği gibi serbest çevirmenler (freelancers) de bu ücreti ödemeye yanaşmayacaktır kanısındayım. Bir de şirketlerde çalışan çevirmenleri düşünün. (Patronlar, büyük ihtimalle bir sözlük için üyelik ücreti ödemeyi düşünmezler ve çevirmenleri alternatif kaynaklar aramaya yöneltirler.)

Kullanıcılar "zaten internet erişim ücreti ödüyoruz, bir de içerik için ücret mi verelim" düşüncesinde olduklarından, ilave ücret talep eden uygulamalardan uzaklaşmakta ve ücretsiz uygulamalara doğru kaymaktalar. Örn: ücretli online mmrpg (massively multiplayer online role playing games) oyunları.

Öncelikle cem54'ün yapılan densizliklerle ilgili yorumlarına katıldığımı söylemeliyim. Ben de tureng'in sıkı kullanıcılarındanım. Fakat malesef yukarıdaki haberde de vurgulandığı üzere internet üzerindeki içeriğe ücret ödemeyi tercih etmem, bu çok sevdiğim tureng olsa bile.

Umarım bağış ve reklam sistemi tureng'i sağlıklı yaşatmaya devam eder de ben de bir çevirmen olarak tureng'i kullanmaya devam ederim.

Saygılar.
İçerikle ilgili kısıtlama düşünmüyoruz dolayısıyla içeriğe üye yapmak veya içeriği ücretlendirmek amacında değiliz. Zaten bu kadar emek harcanarak ortaya konmuş bir çalışmayı insanlardan esirgemek bize makul gelmiyor. Gene kullanıcı aradığı kelimenin karşılığına ulaşabilecek. Dolayısıyla gönderdiğiniz yazıdaki fikirler bizim amacımızla çatışmıyor.

Şu an için kategori seçerek arama yapmak gibi kullanımda sağlanacak kolaylıklarla ilgili bir planlama düşünüyoruz. Tureng'e katkı sağlamak isteyecek kişilere kullanımlarını kolaylaştıracak seçenekleri sunmak amacındayız. Bunun pek çok örneği var zaten (örn. dictionary.com)

Onaylar
Eski 27-01-2010, 07:43   #11 (permalink)
Senior Member

mdoruk kullanıcısının avatarı

ascot vale
boşvermişlik

Onayladığı Mesaj Sayısı: 784
473 mesajı 687 onay aldı
Katkı Puanı: 1374
mdoruk mdoruk mdoruk mdoruk mdoruk mdoruk mdoruk mdoruk mdoruk mdoruk

Cagla'nin yukaridaki aciklamasi beni rahatlatti, cunki sozlugu cogu zaman sadece foruma katkida bulunmak icin kullananlardanim (benim gibi olan baskalari da var varsayimi ile). Tureng'in bir cekim alani olmasinin en temel ozelligi ortak isbirligi; bunun zedelenmesini istemem ama emegin karsiliksiz kalmasina da karsiyim, yani mutevazi bir ucret uygulamasini desteklerim.
28/01/2009, ekleme: ben cevirmen degilim ve gecimimi ceviri ile kazanmiyorum.

Mesaj mdoruk tarafından düzeltildi: 28-01-2010 06:03. Neden: ekleme
Eski 27-01-2010, 10:48   #12 (permalink)
Newbie

freelancer kullanıcısının avatarı

İstanbul
Tercüman

0 mesajı 0 onay aldı
Katkı Puanı: 0
freelancer

Merhaba Forumcular,
Ben serbest tercümanım. Sözlüğün abonelik sistemine geçiş kararını görünce benim aklıma ilk gelen şey ne kadar ücret talep edileceği oldu. Ben tureng sözlüğü üç senedir kullanıyorum ve bu sözlük sayesinde önceden tereddüt ettiğim teknik çevirileri de bu sefer hiç kuşku duymadan almaya başladım.
Bu gibi emek-yoğun platformlarda bağış gibi sistemler özellikle Türkiye'de o kurumun prestij kaybetmesine neden olabilir. Yakın zamanda ve halen daha wikipedia.org bağış sitemini dile getirmiş ve kısmen de başarılı olmuştur ancak çok sayıda yazarını ve editörünü kaybetmiştir.
Türkiye'de olmasa da dünyadaki tüm kaliteli sözlük sitelerinin "premium" üyelik seçenekleri var ve benim de "premium" üyesi olduğum ve bu sayede ansiklopedi sonuçları görebildiğim thefreedictionary.com (yıllık 30 dolar) ve diğer kaynaklardan da sonuç gösteren wordreference.com (yıllık 25 euro) bu sistemi kurulduğu günden beri kullanıyorlar. üyesi olmasam da dictionary.com da yıllık 20 dolar gibi bir rakama abonelerine özel özellikleri kullandırıyor.
Uzun lafın kısası, Mdoruk isimli kullanıcının da son cümlesinde belirttiği gibi yıllık makul bir ücret ile ben bir "freelancer" (serbest tercüman) olarak bunca sene kazancımda ciddi bir paya sahip olan Tureng'e, abone olarak destek vermeyi çok isterim. Benim gibi bir çok tercüman arkadaşımın da bu şekilde davranacağını tahmin ediyorum. Ayrıca abonelikle bize sunacağı yeni ve ek özellikleri de buradan öğrenmek isterim.

Eski 27-01-2010, 11:30   #13 (permalink)
Editör

Özgür Süyel kullanıcısının avatarı

Istanbul
Tureng Çeviri

Onayladığı Mesaj Sayısı: 13.887
1.297 mesajı 2.111 onay aldı
Katkı Puanı: 4072
Özgür Süyel Özgür Süyel Özgür Süyel Özgür Süyel Özgür Süyel Özgür Süyel Özgür Süyel Özgür Süyel Özgür Süyel Özgür Süyel Özgür Süyel

Merhaba

Yıllık üyelik düşünüyoruz. Kdv dahil 40 Lira olmasını uygun görüyüroruz.
Akıllı arama (kelime kök ilişkisi), reklamsız görünüm vs gibi 15 kadar yeni özellik getiriyoruz. Ancak bu yeni özellikleri buradan şimdilik duyurmak istemiyoruz.
Teşekkürler

Eski 27-01-2010, 11:42   #14 (permalink)
Newbie

freelancer kullanıcısının avatarı

İstanbul
Tercüman

0 mesajı 0 onay aldı
Katkı Puanı: 0
freelancer

Teşekkür ederim Özgür Bey
Bence fiyat son derece makul, yeni özellikleri merakla bekliyorum.

Eski 23-02-2010, 01:00   #15 (permalink)
Newbie

osmaniye
osmaniye

Onayladığı Mesaj Sayısı: 4
3 mesajı 4 onay aldı
Katkı Puanı: 4
ferroburak

Tureng sözlüğü basılı halde satmak bence çok daha iyi olurdu. Şahsen alırdım..

Yeni Başlık Aç  Yanıtla

Bu başlığı görüntülemekte olan kullanıcı sayısı: 1 (0 kayıtlı, 1 kayıtsız)

Başlık Araçları
Görünüm

Benzer Başlıklar
Başlık Başlığı açan Forum Yanıt Son Mesaj
Tureng Sözlük Marlon Tureng Forum 2 20-10-2009 13:21
Tureng İnteraktif Sözlük Özgür Süyel Tureng Forum 8 02-10-2009 22:13
Tureng İngilizce Türkçe sözlük cagla Faydalı Linkler, Dosyalar, Makaleler, Kitap Tavsiyeleri 6 12-08-2009 13:16
Tureng sözlük xing te Dural Tercüme Off Topic 5 22-04-2009 23:44
Tureng Sözlük Forumları Tureng Tureng Forum 0 23-07-2008 22:55

Forumda yayınlanan kelimeler, karşılıkları ve yapılan yorumlar, yazılar, makaleler kaynak gösterilse dahi izinsiz kullanılamaz.
BİL-KOD:989 B.16.0.THS.0.10.02.00/681 209221