|
Tureng Forum Tureng Forum ve Sözlük ile ilgili düşüncelerinizi ve önerilerinizi bizlere iletebilirsiniz. Lütfen, soru, istek ve tavsiyeleriniz için yeni bir başlık açınız.
12-09-2007, 22:09
|
#1 (permalink)
|
|
Admin
İstanbul
Tureng
Onayladığı Mesaj Sayısı: 0
1 Mesajı 1 Onay Aldı
|
Tureng Sözlük'te ne gibi özellikler olmalı?
Önerilerinizi bekliyoruz.
www.tureng.com
|
|
|
|
20-09-2007, 02:31
|
#2 (permalink)
|
|
Newbie
0 mesajı 0 onay aldı
Katkı Puanı: 0
|
Re: Sözlük için Fikirler
neredeyse bütün gün tureng.com açık bilgisayarımda. Size göre önemi var mı bilemiyorum ama çok dua ediyorum bu siteyi hazırlayanlara.
|
|
|
|
20-09-2007, 05:35
|
#3 (permalink)
|
|
Guest
|
Cevap: Sözlük için Fikirler
Sözlük gerçekten harika, içerik çok zengin, umarim yeni versiyonunun kullanimi da bu kadar rahat olur.
|
|
|
|
20-09-2007, 05:54
|
#4 (permalink)
|
|
Promising Member
İstanbul
Mütercim Tercüman
Onayladığı Mesaj Sayısı: 150
31 mesajı 43 onay aldı
Katkı Puanı: 57
|
ben firefox kullanıyorum.Firefoxta google'da bulunduğum pencerede arama yapabiliyorum aynı zamanda zargan'da da arama yapabiliyorum.Bunu tureng sözlük içinde geçerli olmasını istiyorum.
|
|
|
|
20-09-2007, 06:58
|
#5 (permalink)
|
|
Guest
|
Çok güzel ve çok da hızlı kullanılan bir sözlük. Tercüme kalitesini de çok çok artırıyor. Bir öneri şu olabilir: bir kelimenin, diyelim "Ticaret/Ekonomi" kategorisinde bir karşılığı varsa, atıyorum: "Jeoloji" kategorisi açıp da bir başka kelime-kullanım öneremiyorsunuz.
|
|
|
|
20-09-2007, 10:09
|
#6 (permalink)
|
|
Newbie
istanbul
linguistics
2 mesajı 3 onay aldı
Katkı Puanı: 9
|
Bir sözcüğü yanlış yazdığımız zaman "şunu mu demek istiyorsunuz" tarzında öneri de bulunursa ve her aramadan sonra kelimeye bir şey ekleyip yeniden aratmak istediğimizde kelimenin hepsini silmezse kullanımı çok daha pratik olabilir.
|
|
|
|
20-09-2007, 10:42
|
#7 (permalink)
|
|
Promising Member
Niğde
Elektrik-Elektronik
Onayladığı Mesaj Sayısı: 42
12 mesajı 14 onay aldı
|
The new one should be enlarged with the contexts related to vocabularies used.
|
|
|
|
20-09-2007, 11:50
|
#8 (permalink)
|
|
Newbie
0 mesajı 0 onay aldı
|
Önerileriniz kısmına da göndermiştim ama acaba Tureng Mobile kısmı ile açılan "küçük" pencerenin "Her zaman üstte" olabilmesi mümkün mü?
PDF den çeviriler yaparken çok faydalı olabilir.
Ayrıca pnrerbyk ın da dediği gibi "şunu mu demek istediniz?" gibi bir ilave çok güzel olacaktır.
ayrıca Teknik sözlük kısmını genişletmeniz mümkün mü? Benim için Elektronik ve Makina terimleri çok önemli...
Çok teşekkürler....
|
|
|
|
20-09-2007, 12:24
|
#9 (permalink)
|
|
Grand Master
Gaziantep
THE EMPTY BOOK
Onayladığı Mesaj Sayısı: 252
531 mesajı 646 onay aldı
|
Biliyorum teknik olarak güçlüğü var ama yapılamaz değil. Henüz hiçbir çevrimiçi sözlük yapmaya kalkışmadı; arama kutucuğuna kelimenin harfleri girilmeye başlanınca sistem otomatik tamamlamalı, kelimenin geri kalan kısmını sönük bir tonda göstermeli. Bu yöntemle kullanıcının yanlış kelime girip, onu aratmasına da mâni olunur. Hem cazîbesi var, duyan gelir, gelen kalır.
|
|
|
|
20-09-2007, 12:47
|
#10 (permalink)
|
|
Admin
İstanbul
Tureng
1 Mesajı 1 Onay Aldı
|
Alıntı:
interpire tarafından gönderildi
ben firefox kullanıyorum.Firefoxta google'da bulunduğun pencerede arama yapabiliyorum aynı zamanda zargandada arama yapabiliyorum.Bunu tureng sözlük içinde geçerli olmasını istiyorum.
|
Bu konuyu web geliştiricilerimize ilettik. Teşekkür ediyoruz.
|
|
|
|
20-09-2007, 12:48
|
#11 (permalink)
|
|
Admin
İstanbul
Tureng
1 Mesajı 1 Onay Aldı
|
Alıntı:
M.B. tarafından gönderildi
Çok güzel ve çok da hızlı kullanılan bir sözlük. Tercüme kalitesini de çok çok artırıyor. Bir öneri şu olabilir: bir kelimenin, diyelim "Ticaret/Ekonomi" kategorisinde bir karşılığı varsa, atıyorum: "Jeoloji" kategorisi açıp da bir başka kelime-kullanım öneremiyorsunuz.
|
Sonuçların yanında öneri yapabileceğiniz bir alan açılmasını sağlayacağız. Teşekkürler.
|
|
|
|
20-09-2007, 12:49
|
#12 (permalink)
|
|
Admin
İstanbul
Tureng
1 Mesajı 1 Onay Aldı
|
Alıntı:
pnrerbyk tarafından gönderildi
bir sözcüğü yanlış yazdığımız zaman "şunu mu demek istiyorsunuz" tarzında öneride bulunursa ve her aramadan sonra kelimeye bir şey ekleyip yeniden aratmak istediğimizde kelimenin hepsini silmezse kullanımı çok daha pratik olabilir
|
Bu artık bir sözlükte olmazsa olmaz bir uygulama. Biz de yeni Tureng'de bunu en iyi şekilde yapmaya çalıştık. Teşekkürler.
|
|
|
|
20-09-2007, 12:50
|
#13 (permalink)
|
|
Newbie
İSTANBUL
APK Araştırma-Planla
Onayladığı Mesaj Sayısı: 19
0 mesajı 0 onay aldı
|
Kelimelerin fonetik telaffuzu yazılabilir.
|
|
|
|
20-09-2007, 12:50
|
#14 (permalink)
|
|
Admin
İstanbul
Tureng
1 Mesajı 1 Onay Aldı
|
Alıntı:
ancelotti777 tarafından gönderildi
The new one should be enlarged with the contexts related to vocabularies used.
|
Tureng Forum'u bağlam ve kullanım alanları için oluşturduk. Sözlükte kelime sonuçlarının yanında Tureng Forum'da tartış butonu koyabiliriz. Öneriniz için teşekkürler.
|
|
|
|
20-09-2007, 12:52
|
#15 (permalink)
|
|
Admin
İstanbul
Tureng
1 Mesajı 1 Onay Aldı
|
Alıntı:
aybars tarafından gönderildi
Önerileriniz kısmına da göndermiştim ama acaba Tureng Mobile kısmı ile açılan "küçük" pencerenin "Her zaman üstte" olabilmesi mümkün mü?
PDF den çeviriler yaparken çok faydalı olabilir.
|
Bu konuyu web geliştirici arkadaşlara iletiyorum. Öneriniz için teşekkürler.
|
|
|
|
20-09-2007, 14:41
|
#16 (permalink)
|
|
Newbie
0 mesajı 0 onay aldı
|
Bir de bana göre şu da var, bende mesela bütün gün allta zargan ve tureng duruyor ama zargana göre turengi tercih etmeme rağmen hala bir sürü eksiklik var, mesela daha bir iki saat önce, tenant kelimesine bakıyordum bizde yok ama zargan' da var, ben turengi çok sevdim artık kullanmaktan vazgeçmem ama bir çok kişi aradıkları bir kelimeyi bulamayınca bir daha kullanmıyorlar. yani tenant gibi zargan' da olup da tureng' te olmayan binlerce kelime var, niçin olmasın ki...
|
|
|
|
20-09-2007, 14:44
|
#17 (permalink)
|
|
Newbie
0 mesajı 0 onay aldı
|
pardon ya tenant varmış haksızlık etmiyim şimdik, de gerçekten olmayan bir sürü kelime var, administrator' dan özür...
|
|
|
|
20-09-2007, 15:13
|
#18 (permalink)
|
|
Guest
|
Kişisel görüşüme göre tureng sözlük şu haliyle oldukça kullanışlı. Hızlı ve tatminkar. Yapılacak yeni düzenlemeler ve eklenecek ayrıntılar kullanım kolaylığına zarar verebilir. Emeği geçenlere teşekkürler.
|
|
|
|
20-09-2007, 16:20
|
#19 (permalink)
|
|
Admin
İstanbul
Tureng
1 Mesajı 1 Onay Aldı
|
Cevap: Re: Sözlük için Fikirler
Alıntı:
madlenn tarafından gönderildi
birde bana göre şü da var, bende mesela bütün gün allta zargan ve tureng duruyor ama zargana göre turengi tercih etmeme rağmen hala bir sürü eksiklik var, mesela daha bir iki saat önce, tenant kelimesine bakıyordum bizde yok ama zargan' da var, ben turengi çok sevdim artık kullanmaktan vazgeçmem ama bir çok kişi aradıkları bir kelimeyi bulamayınca bir daha kullanmıyorlar. yani tenant gibi zargan' da olup da tureng' te olmayan binlerce kelime var, niçin olmasın ki...
|
Merhaba,
Tureng'deki eksik kelimeler sözlüğe ekleniyor.
Nasıl mı? Aramalarınızda sonuçsuz kalanlar saklanıyor. Sonra bu kelimeler bizim elimize geliyor ve çevirilip düzenlendikten sonra sözlüğe ekleniyor. Siz arayın, çıkmadıkça biz ekliyoruz. Yavaş ama emin adımlarla ilerliyoruz
Bu arada büyük küçük harf dolayısıyla sonuçsuza düşmüş ciddi oranda kelime var. Bunu yeni sözlükte çözüyoruz. Bir de mesela tenant örneğini vermişsiniz belki de bir harf hatasından dolayı sonuçsuz oldu arama; artık kelime tahmin ile bu problemi de aşacağız.
Desteğinizden dolayı sonsuz teşekkürler.
|
|
|
|
20-09-2007, 16:21
|
#20 (permalink)
|
|
Newbie
Onayladığı Mesaj Sayısı: 1
0 mesajı 0 onay aldı
|
Sözcüğün, özellikle İngilizce sözcüğün isim, fiil, sıfat, vb. olduğu durumlar belirtilebilir ve birbirinden ayrılabilir. Örneğin demin "taste" kelimesine bakıyordum. Taste'in isim ve fiil karşılıkları, "taste (n.), taste (v.)" şeklinde ayrılsa ne güzel olur diye düşündüm. Türkçe kelimelerde zaten mastar kullanıyoruz, ayırmak kolay oluyor ama İngilizce'de bu ayrım zor.
Bir de "...kelimesinin diğer kelimelerle kazandığı anlamlar" bölümünde alfabetik bir sıra olsa aradığımızı daha kolay bulabiliriz.
Teşekkürler.
|
|
20-09-2007, 16:22
|
#21 (permalink)
|
|
Admin
İstanbul
Tureng
1 Mesajı 1 Onay Aldı
|
Alıntı:
senerust tarafından gönderildi
kişisel görüşüme göre tureng sözlük şu haliyle oldukça kullanışlı. hızlı ve tatminkar. yapılacak yeni düzenlemeler ve eklenecek ayrıntılar kullanım kolaylığına zarar verebilir. emeği geçenlere teşekkürler.
|
Sözlükte radikal hiçbir değişim olmadığını ve şu an sahip olduğu yalınlık ve sadelikten asla taviz vermediğimizi bilmenizi isteriz. Sadece daha kullanışlı olması adına eklemeler yaptık diyebilirim. Teşekkürler.
|
|
|
|
20-09-2007, 16:40
|
#22 (permalink)
|
|
Grand Master
Istanbul/ErenKöY
KraL AsLaN GS
Onayladığı Mesaj Sayısı: 687
607 mesajı 805 onay aldı
|
Alıntı:
interpire tarafından gönderildi
ben firefox kullanıyorum.Firefoxta google'da bulunduğun pencerede arama yapabiliyorum aynı zamanda zargandada arama yapabiliyorum.Bunu tureng sözlük içinde geçerli olmasını istiyorum.
|
Bu özellik IE7'de olduğu gibi yan tarafınada sözlük ekleyebiliyorsun,
böylece o boşluğa kelime yazdığında
yandaki kayıtlı sözlüklerden hangisini istersen seçip arama yapabilirsin.
|
|
|
|
20-09-2007, 16:51
|
#23 (permalink)
|
|
Admin
İstanbul
Tureng
Onayladığı Mesaj Sayısı: 724
221 mesajı 312 onay aldı
|
Alıntı:
Pina tarafından gönderildi
Sözcüğün, özellikle İngilizce sözcüğün isim, fiil, sıfat, vb. olduğu durumlar belirtilebilir ve birbirinden ayrılabilir. Örneğin demin "taste" kelimesine bakıyordum. Taste'in isim ve fiil karşılıkları, "taste (n.), taste (v.)" şeklinde ayrılsa ne güzel olur diye düşündüm. Türkçe kelimelerde zaten mastar kullanıyoruz, ayırmak kolay oluyor ama İngilizce'de bu ayrım zor.
Bir de "...kelimesinin diğer kelimelerle kazandığı anlamlar" bölümünde alfabetik bir sıra olsa aradığımızı daha kolay bulabiliriz.
Teşekkürler. 
|
Selam Ekin,
Alfabetiklik yeni sözlükte halloldu. İsim-fiil ayrımını yapmadık yerine kelimelere link vererek bir anlamda kelimelerin sağlamasını alma seçeneğini tercih ettik. Çünkü bir kelimenin olası bütün anlamlarını girmeye çalıştık.
Teşekkürler
|
|
|
|
20-09-2007, 16:53
|
#24 (permalink)
|
|
Admin
İstanbul
Tureng
Onayladığı Mesaj Sayısı: 724
221 mesajı 312 onay aldı
|
Alıntı:
itfaiye tarafından gönderildi
Kelimelerin fonetik telaffuzu yazılabilir.
|
Bu yakın zaman projesi değil ama ayrı bir kategori gibi düşünülerek kelimenin fonetiği de eklenebilir.
|
|
|
|
21-09-2007, 09:56
|
#25 (permalink)
|
|
Guest
|
Yazdıgımız kelimede bir harf bile yanlış yazdıysak, üzerine tıklayıp sadece o harfi silemiyoruz, bütün kelimeyi baştan yazmak gerekiyor ve bu gerçekten cok sinir, denildiği gibi kelime önerilerinin de bulunması iyi olur. Tesekkurler.
|
|
|
|
21-09-2007, 15:00
|
#26 (permalink)
|
|
Newbie
İSTANBUL
APK Araştırma-Planla
Onayladığı Mesaj Sayısı: 19
0 mesajı 0 onay aldı
|
Sözlük, CD haline getirilebilir.Off-line durumda mağdur olmamak için bu CD'den yararlanılabilir.
İngilizce kelimelerin eşanlamlısı yazılabilir.
İngiliz deyimleri ve atasözleri diye bir bölüm oluşturulabilir.
|
|
|
|
|